Evenimentul Zilei > Economie > Prețurile s-au prăbușit. Hidroelectrica nu găsește cumpărători la energie
Prețurile s-au prăbușit. Hidroelectrica nu găsește cumpărători la energie

Prețurile s-au prăbușit. Hidroelectrica nu găsește cumpărători la energie

Hidroelectrica nu găsește clienți pentru energia electrică pe care o va produce în luna aprilie, deși intenționează să o vândă sub prețul pieței.

Hidroelectrica a scos la vânzare un număr de 10 pachete de energie electrică, cu livrare în perioada 1 – 30 aprilie, la o putere de 10 MWh/h, în total 72 GWh, la un preț de 180 lei/MWh. Tranzacțiile au fost anulate deoarece nici un cumpărător nu s-a arătat interesat, în ciuda prețului ofertat, sub cel al pieței de energie.

Potrivit datelor de pe platforma OPCOM, prețul mediu al tranzacțiilor cu livrare în luna aprilie este de 252 de lei/MWh, iar, la această oră, cantitățile tranzacționate sunt de 3,68 TWh.

Prețurile sunt, însă, în scădere, conform datelor de pe piață, în săptămâna 24 februarie-1 martie tranzacțiile de energie electrică s-au făcut la 175 lei/MWh, cu 10% mai puțin decât în săptămâna precedentă.

Hidroelectrica este cel mai important producător de energie electrică al țării, cu o putere instalată de peste 6.400 MW în 208 centrale hidroelectrice.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: