Evenimentul Zilei > Social > Prețurile de pe litoralul românesc se vor prăbuși în curând. Cât va ajunge să coste o noapte de cazare la Mamaia
Prețurile de pe litoralul românesc se vor prăbuși în curând. Cât va ajunge să coste o noapte de cazare la Mamaia

Prețurile de pe litoralul românesc se vor prăbuși în curând. Cât va ajunge să coste o noapte de cazare la Mamaia

Odată cu ieșirea din vârful de sezon, prețurile de pe litoralul românesc vor coborî simțitor. La fel se va întâmpla și în țara vecină, Bulgaria.

Prețurile de pe litoralul românesc vor scădea semnificativ, odată cu data de 23 august, atunci când se va încheia vârful de sezon. Pentru o cameră la un hotel se va plăti cu 40% mai puțin.

Prețurile vor coborî semnificativ și pe litoralul din România, și pe cel din Bulgaria

Dacă în prezent, cazarea în unele hoteluri din stațiunea Mamaia ajunge să se ridice între 250 și 350 de lei pe noapte, de persoană, cu mic dejun inclus după data de 23 august, aceeași cazare va ajunge să coste, în medie, între 100 și 200 de lei pe noapte, de persoană.

Pe litoralul din Bulgaria, prețurile se vor micșora chiar și mai devreme, începând cu data de 20 august. La Nisipurile de Aur, o zi la all inclusive costă între 60 și 70 de euro. Prețurile urmează să coboare până la 35-40 de euro pe zi, conform datelor celor de la IRI Travel.

În România, un sejur de 7 nopți la un hotel de 3 stele, cu mic dejun, are o valoare medie de 2.000 de lei de persoană. Acesta va scădea cu 30% după 23 august, astfel că va ajunge să coste în jur de 1.400 de lei. În Bulgaria, un pachet de 7 nopți cu all inclusive la 3 stele costă, în prezent, aproximativ 390 de euro de persoană. După scăderile de prețuri ce vor urma să se înregistreze în curând, acesta va ajunge la 250-280 de euro de persoană.

Turiști nemulțumiți de ce au găsit la noi în țară

Și în această vară, mulți turiști ajunși pe litoralul românesc s-au plâns din cauza prețurilor foarte mari. Dar, ele au fost ridicate considerabil de cererea foarte mare, bazată pe afluența celor care și-au petrecut weekendurile aici.

„Ultimii 3 ani de Grecia în zone diferite, nu am întâlnit decât şezlonguri gratis şi pretenţia să consumi ceva în acea locaţie. Acum sunt în Mangalia şi un șezlong e 30 de lei, dacă nu e lângă apă. 40 lângă apă, şezlonguri mari cu saltea groasă şi umbrelă mare se închiriază doar 4 bucăţi, la 160 lei, iar un baldachin costă 250.

Cred că litoralul românesc mă mai vede peste 15-20 de ani sau deloc”, era mesajul postat de un turist nemulțumit, pe contul de Facebook.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: