Evenimentul Zilei > Social > Prețuri de parcare comparabile cu cele de la Monte Carlo. Cât plătesc turiștii pentru un concediu la Mamaia
Prețuri de parcare comparabile cu cele de la Monte Carlo. Cât plătesc turiștii pentru un concediu la Mamaia

Prețuri de parcare comparabile cu cele de la Monte Carlo. Cât plătesc turiștii pentru un concediu la Mamaia

O săptămână de concediu la Mamaia costă foarte mult și doar din punct de vedere al parcării. Sunt și stațiuni unde parcarea este gratuită.

Prețuri foarte mari la litoralul românesc, din cauza cererii foarte mari. Și acest weekend este unul foarte aglomerat, pentru că în stațiuni se află aproximativ 250.000 de turiști. O problemă o reprezintă și locurile de parcare. Cele mai scumpe fiind, bineînțeles, la Mamaia. Acolo unde prețul pentru o zi ajunge să-l egaleze pe cel plătit pentru o noapte de cazare la un hotel.

În Mamaia locurile de parcare sunt cele mai scumpe de pe întreg litoralul românesc

Recent, pe internet au devenit virale imagini cu turiști din Mamaia care dormeau în mașină. Membrii Consiliului Local Constanța au hotărât să crească prețul orei de parcare cu numai 4 lei/oră. Și asta în condițiile în care, inițial, se vorbea despre o majorare de 7 lei pentru o oră. Așadar, în această stațiune, un turist care folosește parcarea publică va plăti 94 de lei pentru 24 de ore de parcare. De menționat faptul că primele trei ore costă 10 lei.

În acest caz, o familie care stă la mare cinci zile va plăti doar pentru parcare 470 de lei, iar o vacanță care se întinde pe durata unei săptămâni costă 658 de lei doar la acest capitol.

Cristian Bărhălescu, vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), a spus că tarifele de parcare de la Mamaia sunt la nivelul celor din Monte Carlo. Aceleași tarife sunt valabile și pentru alte zone turistice din Constanța: Portul Tomis sau zona peninsulară, conform „Adevărul”.

Sunt și stațiuni unde nu se plătește nimic

În alte locuri de pe litoral, parcarea nu este o atât de mare bătaie de cap din punct de vedere financiar. În Mamaia Nord nu se percepe nicio taxă de parcare, dar așa ceva ar putea să apară în 2022.

Nici în Eforie Nord și Eforie Sud turiștii nu plătesc parcarea. Cele șase stațiuni ce sunt administrate de Primăria Mangalia – Olimp, Neptun, Jupiter, Venus, Saturn, Cap Aurora – oferă 400 de locuri de parcare publică. Ora de parcare este 3 lei, dar ziua este numai 15 lei.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: