Alexandre Polmard, un măcelar de origine franceză este foarte cunoscut printre pasionaţii de mâncăruri alese, în speţă de cei cu un cont cu multe zerouri în bancă. De curând, francezul a scos pe piaţă mai multe reţete de fripturi din carne de vită, care costă nici mai mult, nici mai puţin de 3.000 de euro.
Faimosul măcelar explică şi de ce costurile a unei, până la urmă, mâncări obişnuite, se ridică la suma exorbintantă de 3.000 de euro. Francezul maturează halca de carne de vită prin metoda numită “hibernare”, process inventat chiar de tatăl său, undeva la 1900, şi dus mai departe ca tradiţie de familie de mai tânărul măcelar. Urmează procedeul de congelare a cărnii, şi nu oricum, ci cu aer rece suflat cu 1120 km/h, într-un mediu cu o temperatură constantă de minus 43 de grade, proces ce favorizează păstrarea calităţilor cărnii pe termen nelimitat şi, se jură Polmard, gustul devine cu mult mai bun.
Pe măsură ce carnea de vită stă la îngheţ, şi vorbim aici de ani la rând, preţul acesteia creşte considerabil. Aşa se face că, o friptură pusă la “hibernat” în anul 2000, costă 3.000 de euro, preţ în care intră costurile de hibernare, dar şi de creştere a vitelor din rasa Blondă de Aquitania.
“Familia nu concepe sa creasca animale in adaposturi unde nu au suficient spatiu sau intr-un loc unde nu se pot plimba in voie. La noi, traiesc in aer liber si au conditii de cinci stele pentru animale”, a povestit Polmard. Măcelarul a investit in businessul de familie aproximativ 4 milioane de euro, şi spune ca afacerile merg cum nu se poate mai bine.