Evenimentul Zilei > Actualitate > Prețul bumbacului a crescut colosal. Ce se întâmplă cu blugii și la ce preț o să ajungă o pereche
Prețul bumbacului a crescut colosal. Ce se întâmplă cu blugii și la ce preț o să ajungă o pereche

Prețul bumbacului a crescut colosal. Ce se întâmplă cu blugii și la ce preț o să ajungă o pereche

Prețul la îmbrăcăminte crește în toată lumea. Cotaţiile futures la bumbac au trecut marţi peste pragul de un dolar pentru prima dată în ultimii zece ani. Industria bumbacului este compromisă în toate țările, iar producția este din ce în ce mai precară.

La bursa de la New York, contractul la bumbac cu livrare în luna decembrie a urcat până la 1,005 dolari pentru o livră (453 grame), cel mai ridicat nivel înregistrat după luna noiembrie 2011. Preţul bumbacului a crescut cu 28% în acest an, din cauza haosului pe care pandemia l-a provocat în sectorul de logistică, dar și în transportul maritim.

Prețuri colosale la îmbrăcăminte

Magazinele sunt forțate să scumpească prețul la îmbrăcăminte după ce prețul la bumbac a crescut. Comercianții au declarat blugii și tricourile o aibă un preț dublu față de cel din trecut.

Specialiștii au declarat că în 2021 o să fie al doilea an consecutiv de deficit global de aprovizionare cu bumbac, iar China, cel mai mare utilizator mondial, are nevoie de noi surse de aprovizionare cu bumbac pentru industria sa textilă, după reacţiile internaţionale negative cu privire la abuzurile la care sunt supuşi uigurii musulmani din regiunea chineză Xinjiang, principala regiune producătoare de bumbac din China. SUA a interzis orice fel de produse din bumbac aduse din China., sursa AGERPRESS

Probleme cu culturile de bumbac

Foarte multe țări se plâng că au probleme cu culturile de bumbac. Bangladesh, Pakistan şi India sunt șocate de creșterea prețurilor. Mexicul este unul din cei mai fideli cumpărători, acesta se pregăteşte să cumpere cea mai mare cantitate de bumbac american din ultimii 11 ani. În sezonul 2020-2021 încheiat în luna iulie, exporturile de bumbac ale SUA au atins 16,4 milioane baloţi, cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, cu ajutorul unor importuri globale record. China a devenit cea mai importantă locație pentru bumbacul american după ce a depășit Vietnamul.

Cultura bumbacului este cea mai  compromisă în India

Cea mai mare problemă în industria bumbacului se află în India unde recolta din statul Punjab este compromisă din cauza unei omizi, susţine Judy Ganes, preşedintele J. Ganes Consulting.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: