CNN transmite că cel puțin 7 oficiali ai regimului yemenit au fost omorâți în urma incidentelor de la Sanaa.
Rănit a fost și președintele Parlamentului, transmite BBC.
Televiziunea opoziției anunțase că președintele și premierul au fost uciși în atacurile cu obuze. Asaltul ar fi fost lansat de insurgenți în replică la un atac precedent al trupelor guvernamentale care l-a vizat pe unul din șefii de triburi ostile regimului de la Sanaa.
Potrivit BBC, care cita un oficial guvernamental, șeful statului este în viață și se va adresa națiunii în curând. Un oficial a declarat că preşedintele Saleh a fost uşor rănit în zona gâtului şi a primit îngrijiri medicale în palat.
Este pentru prima dată când luptători tribali au vizat în mod direct palatul lui Saleh în cadrul confruntărilor ce afectează capitala din 23 mai. Cele mai grele lupte se dau de aproximativ o săptămână în cartierul Hassaba din nordul capitalei între trupele guvernamentale și forțele șeicului Hamid al-Ahmar, liderul unei puternice confederații tribale yemenite.


Noul val de violențe are loc în contextul în care Statele Unite au trimis un emisar la Sanaa pentru a media disputa între guvern și opoziție. Peste 350 de oameni și-au pierdut viața în urma revoltelor care au izbucnit în această țară în ianuarie. 135 au murit numai în ultimele 10 zile.
Deși Occidentul și țările din Golf i-au recomandat lui Saleh să accepte să semneze un acord prin care se retrage de la putere în schimbul unor garanții scrise privind amnistierea sa, liderul yemenit a revenit de fiecare dată asupra deciziei în ultimul moment.