Preşedintele ucrainean anunţă o remaniere guvernamentală şi amendamente la legile represive

Preşedintele ucrainean anunţă o remaniere guvernamentală şi amendamente la legile represive

Preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a anunţat vineri o remaniere guvernamentală şi amendamente la legile represive controversate cu ocazia unei sesiuni extraordinare a parlamentului care este convocată pentru 28 ianuarie.

Şeful statului, care s-a întâlnit cu puţin timp mai înainte cu comisarul european pentru extindere, Stefan Füle, a avertizat, de asemenea, că va utiliza ''toate mijloacele legale'' aflate la dispoziţia sa dacă nu se va găsi o soluţie la criza cu opoziţia, transmite Agerpres, citând AFP şi EFE.

''Vom lua o decizie în cursul acestei sesiuni: preşedintele va semna un decret şi vom lua decizia de a remania guvernul pentru a forma echipa guvernamentală cea mai profesionistă'', a declarat Ianukovici în cadrul unei întâlniri cu demnitari religioşi.

  • UPDATE. RĂZBOI LA KIEV. Președintele convoacă o sesiune de urgență a Parlamentului

Referindu-se la legile votate săptămâna trecută şi intrare în vigoare miercuri, care întăresc sancţiunile împotriva manifestanţilor, preşedintele ucrainean a anunţat: ''Vom adopta modificări la aceste legi şi vom soluţiona această problemă''.

Ne puteți urmări și pe Google News

Legile prevăd pedepse de 15 zile de închisoare pentru instalarea de corturi sau baricade în locuri publice şi până la cinci ani de închisoare pentru persoanele care blochează clădiri oficiale. Măsurile au fost denunţate de către ţările occidentale şi au antrenat o radicalizare a mişcării de protest, izbucnită în urmă cu două luni după ce Ucraina a refuzat să semneze un acord cu Uniunea Europeană, preferând o apropiere cu Moscova.

  • Un protestatar ucrainian a fost DEZBRĂCAT și MALTRAT de forțele speciale | VIDEO

Ianukovici şi-a confirmat, de asemenea, intenţia de a-i elibera pe militanţii arestaţi, cum le-a promis joi şi şefilor opoziţiei, dar a lansat un avertisment la adresa manifestanţilor în cazul imposibilităţii de a se ajunge la un acord politic. ''Dacă totul trece cu bine, cu atât mai bine. În caz contrar, vom folosi toate mijloacele legale'', a conchis președintele ucrainian. După ce autoritățile ucrainiene au refuzat o apropiere de UE, în schimbul unei reorientări spre Rusia, Kievul a devenit scena unor confruntări violente între manifestanţi radicali şi forţele de ordine. Adoptarea, săptămâna trecută, a unui pachet de legi controversate, care înăspresc drastic sancţiunile împotriva manifestanţilor, a relansat mobilizarea opoziţiei, provocând violenţe fără precedent la Kiev. Manifestările s-au soldat cu cinci morţi.

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:
  • DESTIN TRAGIC. Aura Ion a crescut într-o FAMILIE MODESTĂ. ”Mergea la 4 dimineaţa la unitate. Îşi iubea fraţii şi părinţii. Le cumpăra lucruri din soldă”
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Unde era Victor Ponta în timpul tragediei? Cum unde era?! La televizor!
  • Cea de-a doua monarhie a României este alcătuită din urmașii unui domnitor
TOP 3 ARTICOLE:
  • Horoscopul lui Dom'Profesor. Astăzi sunt avantajate zodiile...
  • SCANDAL. Vedetă DISTRUSĂ: Mesajele UMILITOARE şi incendiare dintre ea şi IUBIT / GALERIE FOTO
  • Oamenii se TEM să iasă din case. Creatura ORIBILĂ care TERORIZEAZĂ lumea. Există MARTORI / VIDEO