X

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă numele premierului interimar

Autor: Larisa Bernaschi / Data publicarii: 05-11-2015 10:11

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine joi, la ora 11,30, o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, anunţă Administraţia Prezidenţială.
Potrivit unor surse oficiale, şeful statului va anunţa numele premierului interimar în această conferinţă de presă. Rămâneţi pe EVZ pentru a urmări principalele declaraţii ale preşedintelui Klaus  Iohannis.
 
Premierul Victor Ponta și-a dat ieri demisia în urma amplelor proteste de stradă. Potrivit unor surse politice, demisia sa survine unei discuții pe care a avut-o marți seară cu vicepremierul Gabriel Oprea. Acesta ar fi refuzat să-și dea demisia, potrivit surselor citate, Ponta fiind astfel forțat să recurgă la acest gest. De altfel, Liviu Dragnea a declarat ieri: „Unii colegi nu înțeleg să-și asume responsabilitatea, așa că primul ministru și-a depus mandatul”. Până la formarea noului guvern, actualul Cabinet își va îndeplini atribuțiile curente.
 
După o discuție cu liderii coaliției de guvernământ, Ponta a anunțat că l-a desemnat prim-ministru interimar pe Mircea Dușa, actual ministru al Apărării. Apoi, a avut loc și o ultimă ședință de guvern, în care Victor Ponta le-a mulțumit miniștrilor săi, pentru că au „făcut lucruri bune împreună”.