Evenimentul Zilei > Actualitate > Președintele Israelului vine în România pentru a comemora victimele accidentului aviatic din 2010
Președintele Israelului vine în România pentru a comemora victimele accidentului aviatic din 2010

Președintele Israelului vine în România pentru a comemora victimele accidentului aviatic din 2010

Președintele Israelului, Reuven Rivlin, vine în România, va susține un discurs în Parlamentul României, și va participa, joi, la o comemorare.

Reuven Rivlin, președintele Israelului, va susține, miercuri, un discurs în cadrul unei şedinţe comune a celor două Camere ale Parlamentului, cu ocazia vizitei pe care o efectuează în România, în perioada 8 – 10 iunie. După cum se anunță într-un memorandum intern aprobat luni în şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

Președintele Israelului va rosti un discurs în Parlamentul României

La discursul înaltului demnitar israelian, ce va fi rostit la ora 11.00, vor asista reprezentanţi ai unor operatori economici israelieni, precum şi invitaţi ai Ambasadei Statului Israel în România. Pe agenda de lucru de miercuri a preşedintelui israelian mai figurează convorbiri cu preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

În aceeaşi zi, în Parlament, este programat Forumul Economic România – Israel, „un important prilej pentru dezvoltarea relaţiilor economice dintre cele două ţări, preşedintele Reuven Rivlin fiind însoţit de o delegaţie formată din reprezentanţii unora dintre cele mai importante companii din Israel”.

Președintele Klaus Iohannis, se întâlnește pe 8 iunie la Palatul Cotroceni cu președintele Israelului, Reuven Rivlin, cu ocazia vizitei de stat pe care acesta o efectuează în România, conform Agerpres.

Reuven Rivlin își încheie mandatul în acest an, în luna iulie, iar Parlamentul Israelului, Knesset, l-a ales deja pe Itzhak Herzog drept succesor, mai menționează sursa citată.

Joi, șeful de stat din Israel va participa la o ceremonie religioasă și militară

Președintele israelian va participa joi, 10 iunie, la monumentul româno-israelian din Munţii Bucegi, la ceremonia militară şi religioasă de comemorare a celor şapte militari, şase israelieni şi unul român, care au murit în tragedia aviatică din 2010. Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Ministerul Apărării Naţionale, la ceremonia din comuna braşoveană Şimon vor participa oficialităţi române şi israeliene, camarazi şi membri de familie ai militarilor căzuţi în misiune.

Ambasadorul Statului Israel la Bucureşti, David Saranga, a precizat că preşedintele Reuven Rivlin, care se va afla în România începând de marţi, într-o vizită de stat, va participa la evenimentul de comemorare, alături de şeful Forţelor Aeriene Israeliene.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: