Editura Evenimentul si Capital

Președintele FRF și-a pus în cap o întreagă comunitate din Ploiești!

14-04/parc-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 418 Vizualizari

Mai mulți locuitori ai Ploieștiului se opun distrugerii Parcului „Andrei Mureșanu”, în scopul construirii unor terenuri de sport. Răzvan Burleanu, președintele FRF, este direct vizat.

Grupul de Inițiativă „Salvați Parcul Andrei Mureșanu” a formulat un protest în scris, împotriva lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, dar și contra lui Iulian Bădescu, primarul Ploiești. Scopul este acela de a opri distrugerea parcului, care ar urma să lase loc unor terenuri de sport. Burleanu este proprietar, prin firma „Lider Sport”, a 5.219 mp din teritoriul respectiv, iar intenția de construție este dezaprobată vehement.

„Am aflat cu indignare din presa ultimilor zile, că în urmă cu un an, ați hotărât să scoateți din administrarea orașului două terenuri de sport de care comunitatea Cartierului Nord a beneficiat în mod gratuit, în ultima jumătate de secol.

Este vorba de o arie de 5.219 mp care nu include doar cele două terenuri de sport amintite ci și aproximativ 600 de mp de spații verzi și vegetație, care prin măsura dumneavoastră administrativă vor fi distruse.

Aria respectivă se găsește în Parcul Andrei Mureșanu, numit în trecut Parcul Pionierilor – un loc de care viața noastră de zi cu zi este legată într-un mod organic.

Ni s-a lămurit astfel, după aproape cinci luni, absurdul tăierii a aproximativ zece arbori din parcul nostru, inclusiv trei stejari falnici doborâți cu o lipsă de sensibilitate strigătoare la cer în luna noiembrie a lui 2013.

Din câte am aflat din presă sau din lectura actelor pe care le-ați emis în cursul anului trecut, intenționați să amenajați aici o bază sportivă de minifotbal privată. Altfel spus, un teritoriu de care vreme de 50 de ani a beneficiat toată lumea, va fi îngrădit și exploatat contra-cost ca urmare a acestei hotărâri administrative. Mai mult decât atât, alți arbori din parcul nostru, printre care și alți stejari vor fi culcați la pământ.

Patronul firmei care a luat în concesiune terenul de 5.219 mp este domnul Răzvan Burleanu, devenit între timp președinte al Federației Române de Fotbal.

Vă rugăm respectuos, atât pe dumneavoastră, stimate domnule primar Iulian Bădescu și stimați consilieri locali, cât și pe dumneavoastră, stimate domnule Răzvan Burleanu, să contramandați planurile de construire a acestei baze sportive private în Parcul Andrei Mureșanu.

Nu avem nimic împotriva unei investiții precum este aceasta, chiar credem că ea poate da plusvaloare unui oraș, însă atunci când e vorba să ducă la distrugerea unui loc de recreere al unei întregi comunități, ea intră sub zodia actelor toxice emise în detrimentul cetățenilor, a actelor care prejudiciază grav și iremediabil viața unei colectivități.

Sigur faci aceeasi greseala! Cum se fierb ouale pentru a le vopsi de Paste! Ce nu stiai!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sport

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI