Evenimentul Zilei > EVZ Special > Președintele comisiei ATI, Dorel Săndesc: Medicii au nevoie de 25 de milioane de echipamente de protecție
Președintele comisiei ATI, Dorel Săndesc: Medicii au nevoie de 25 de milioane de echipamente de protecție

Președintele comisiei ATI, Dorel Săndesc: Medicii au nevoie de 25 de milioane de echipamente de protecție

În contextul pandemiei de Covid-19, președintele Comisiei ATI din Ministerul Sănătății, Dorel Săndesc, a făcut un calcul îngrijorător.

Dorel Săndesc a declarat la Europa FM că, pentru o perioadă de trei luni de criză, medicii din ATI au nevoie de 25 de milioane de echipamente de protecție.

„Pe un pat, pe un pacient, câte se schimbă, e un medic, e o asistentă care schimbă la 4 ore echipamentul. Așa am calculat și am ajuns la numărul de cinci milioane și jumătate de combinezoane impermeabile, halate chirurgicale, halate de unică folosință, măști cu protecție înaltă. Cinci milioane din fiecare. Adică 25 de milioane de echipamente.

La ATI, noi suntem în total acum undeva la 2000 de medici pe ATI, iar aceste echipamente sunt pentru 3 luni,” a declarat Dorel Săndesc la EuropaFM.

Dorel Săndesc a mai punctat că a ajuns la această cifră în urma unei statistici complexe.

„Noi am făcut necesarul, noi am făcut o statistic exactă, , cât echipament avem, câtă aparatură avem nevoie. Am făcut o statistică, câte paturi avem, câte mai trebuie dotate și astfel am pus și o proiecție bugetară” a mai explicat Dorel Săndesc.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: