Agenția Națională de Integritate a constatat că Horia Țuțuianu, actualul președinte al Consiliului Județean Constanța, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada mandatului 2012-2016 întrucât ar fi exercitat simultan funcția de consilier județean și pe cea de președinte al CA al S C Neptun Olimp S.A., realizând venituri de natură salarială de la societatea comercială.
De asemenea, pe perioada exercitării primului mandat de consilier județean, între Consiliul Județean Constanța și o firmă în cadrul căreia soția lui Horia Țuțuianu a exercitat calitatea de asociat unic și administrator, s-a derulat un acord - cadru privind furnizarea de solarii complet echipate, în valoare de 100.000 lei. ANI susține, printre altele: "Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu: […] d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă”
“Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază. Țuțuianu Marius Horia a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare”, informează ANI menționând că” Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu, susține că nu a primit nicio înștiințare oficială din partea instituției de integritate. “Eu nu am primit nimic. Mi-au cerut niște documente în urmă cu câteva luni și atât. Este o mare confuzie între stațiune de interes național și societate de interes național cum sunt Transelectrica, Hidroelectrica, CNE etc. Nu Neptun-Olimp care mai are trei active. In statut nu e prevăzut că e societate de interes național, am hârtie și de la ministru. Într-adevăr, pe vremea lui Ceaușescu, existau stațiunile, care nu erau societăți comerciale. În ceea ce o privește pe soția mea, într-adevăr, la data când am depus jurământul ca și consilier județean, era administrator. Dar eu aveam termen 15 zile După care ea nu a mai fost administrator. Eu am toate documentele doveditoare. Nici măcar nu-i mai aparținea. Așa că aștept actele și voi face contestație”, a declarat, Horia Țuțuianu, pentru EVZ.