Lovitură năucitoare pentru doi ”grei” din sistem. Scandalul doctoratelor plagiate continuă

Lovitură năucitoare pentru doi ”grei” din sistem. Scandalul doctoratelor plagiate continuă

Președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, și fostul director al DGA au fost declarați plagiatori de către CNATDCU.

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) i-au declarat plagiatori pe președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buic, și pe fostul director al Direcției Generale Anticorupție (DGA), Cătălin Alexandru Ioniță, scrie Press One.

Hotărârea a fost luată în urmă cu aproximativ o lună, pe data de 23 februarie, însă decizia a fost făcută publică recent. Prin urmare, cei doi ”grei” rămân fără titlurile de doctori.

În ceea ce privește speța în care este implicat Cătălin Ioniță, decizia vine la aproximativ doi ani după ce sursa citată a scris că teza de doctorat a acestuia, susținută în 2012 la Acandemia de Poliție, este plagiată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele AEP și fostul director al DGA, declarați plagiatori de către CNATDCU

În urmă cu aproximativ jumătate de an, MAI anunța că Directorul general al Direcţiei Generale Anticorupţie, Alexandru Cătălin Ioniţă, a fost eliberat din funcţie.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, decizia a fost luată întrucât acesta nu mai deţine autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, necesară exercitării funcţiei.

Conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie a fost asigurată, conform atribuţiilor din fişa postului, de către adjuncţii acestei structuri.

Referitor la situația lui Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele AEP, decizia CNATDCU vine la doar patru luni de la dezvăluirile făcute de jurnalista Emilia Șercan. Acesta și-a susținut teza de doctorat în 2017, la Universitatea Națională de Apărare "Carol I".

În urmă cu doi ani, Senatul şi Camera Deputaţilor l-au numit, în şedinţă comună, pe Florin Mituleţu-Buică, ca preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, după ce fostul şef al instituţiei Daniel Barbu şi-a dat demisia din funcţie.

Parlamentarii s-au exprimat prin vot secret cu buletine, fiind înregistrate 252 de voturi pentru Florin Mituleţu-Buică şi 127 împotrivă.

Contracandidatul lui Florin Mituleţu-Buică, propus de PSD, a fost Marian Muhuleţ, susţinut de Opoziţie (PNL, USR şi PMP). În favoarea lui Marian Muhuleţ au votat 127 de parlamentari, iar 252 au fost împotrivă.