Evenimentul Zilei > Social > Preot catolic ucis de cel care a incendiat catedrala din Nantes. Clericul îl găzduia pe asasin
Preot catolic ucis de cel care a incendiat catedrala din Nantes. Clericul îl găzduia pe asasin

Preot catolic ucis de cel care a incendiat catedrala din Nantes. Clericul îl găzduia pe asasin

O ştire tulburătoare care a făcut ocolul Franţei şi al Europei are în prim-plan un ruandez care a recunoscut luni că l-a ucis pe binefăcătorul său, un preot care îl luase sub aripa sa după ce africanul incendiase catedrala din Nantes.

Ruandezul a dat foc catedralei chiar vara trecută şi din cauza acestei fapte se afla sub control judiciar. În iulie 2020, focul provocat de african a produs pagube majore catedralei din Nantes.

Ulterior, un preot catolic a fost impresionat de cazul africanului şi a decis să-l încerce să-l aducă pe drumul cel bun. Din nefericire, totul s-a terminat tragic.

Bărbatul ucis avea 60 de ani şi era membru al comunității catolice Montfortains din Saint-Laurent-sur-Sèvre. Conform presei centrale din Franţa, preotul îl găzduia pe ruandez „de mai multe luni”.

Catedrala din Nantes

Criminalul avea probleme psihice

Înainte de a se întoarce în comunitate, suspectul fusese internat într-un spital de psihiatrie în urmă cu doar câteva săptămâni. Ruandezul a fost la un pas să fie expulzat, dar procedura nu a fost posibilă din cauza faptului că nu fusese ridicat controlul judiciar.

Conştient fiind de gravitatea faptei sale, criminalul a intrat luni într-o secție de poliție din Mortagne-sur-Sèvre (Vendée) pentru a mărturisi uciderea preotului.

Ulterior, cadavrul a fost descoperit în Saint-Laurent-sur-Sèvre, în incinta comunității fraților misionari din Montfort. Preotul a fost ucis în camera lui, potrivit surselor jurnaliştilor de la franceinfo.

Interiorul Catedralei Sf. Petru şi Paul din Nantes

Ministrul de Interne a fost şocat

Ministrul de Interne, Gerald Darmantin, a declarat că un preot a fost victima unui „asasinat dramatic” luni dimineață. La rândul său, senatorul Bruno Retailleau a precizat că numele celui ucis era Olivier Maire și că biserica catolică locală îl găzduia pe ruandez.

Preotul Olivier Maire

„Sunt profund șocat de teribila ucidere a unui preot care avea grijă de criminalul său. De ce acest bărbat încă era în Franța?”, s-a întrebat Retailleau.

După ce a incendiat catedrala, autoritățile judiciare franceze ai spus că africanul risca 10 ani de închisoare și 150.000 de euro amendă. Culmea, bărbatul lucra ca paznic voluntar la Catedrala Sf. Petru şi Paul din Nantes. Pentru fapta sa, a fost arestat preventiv şi apoi a fost plasat sub control judiciar.

La acea vreme, avocatul Quentin Chabert tramsmitea presei franceze că ruandezul regreta că a distrus mai multe vitralii şi orgi cu valoare istorică.