Festivitatea de decernare a premiiilor câştigătorilor primei ediţii a concursului foto Premiile de fotografie "Mihai Vasile" se va desfăşura astăzi, 11 octombrie 2015, începând cu ora 19.00, la Kulturhaus, strada Sf. Vineri nr 4, Bucureşti. Premiile vor fi prezentate de Amalia ENACHE (Pro TV), iar Ioan Gyuri PASCU va fi invitatul special al acestei prime ediţii, fiind unul dintre oamenii de care Mihai Vasile s-a apropiat în armată şi de care a rămas legat pe viaţă. Şi pentru că Mihai iubea foarte mult muzica (cealaltă pasiune a lui, după fotografie), în finalul festivităţii vor concerta "The Pixels" şi "Plurabelle". Intrarea este liberă.

Înscrierea, jurizarea şi decernarea premiilor sunt garantate de Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie, asociaţie al cărui fondator şi membru a fost şi Mihai VASILE. În urma deciziei juriului, cei trei premianţi, pentru fiecare categorie, vor fi recompensaţi pentru fotografiile înscrise în concurs, conform regulamentului.

Membrii juriului sunt Pablo Corral Vega, fotojurnalist la National Geographic Magazine, care este şi preşedintele juriului, Serghei Ilnitski, fotograf la Agenţia Europeană de Fotografie de presă, şi Florence Martin Kessler, redactor sef Live Magazine.

Mihai Vasile, fost membru al redacţiei Evenimentul zilei, este unul dintre cele mai cunoscute nume din fotojurnalismul românesc postdecembrist. El a modernizat departamentele foto ale mai multor publicaţii, printre care se numără Jurnalul Naţional, Cotidianul dar şi agenţia Mediafax Foto. Un descoperitor de talente, Mihai  Vasile a instruit zeci de tineri care "au fotografia în sânge", mulţi dintre ei ajungând, ulterior, colaboratori ai unor prestigioase publicaţii sau agenţii de profil din lume.

Ca free-lancer a contribuit la numeroase acţiuni de salvare a animalelor atât în ţară, cât şi în străinătate, implicându-se în proiectele Vier Pfoten. Prezent la datorie într-o expediţie la Amman, în Iordania, Mihai Vasile a suferit un atac cerebral în noaptea de 28 spre 29 septembrie. În 3 decembrie 2014, a plecat definitiv dintre noi. În memoria lui, dar şi pentru a continua una dintre misiunile pe care şi le asumase, familia lui împreună cu Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie, al cărui membru fondator a fost Mihai Vasile, au organizat prima ediţie a concursului Premiile de fotografie Mihai Vasile, ai cărei câştigători îi vom afla astă-seară.

 

Te-ar putea interesa și: