Evenimentul Zilei > Politica > Premierul Cîţu şi ministrul Cîmpeanu ştiu cum va arăta deschiderea noului an şcolar. Video
Premierul Cîţu şi ministrul Cîmpeanu ştiu cum va arăta deschiderea noului an şcolar. Video

Premierul Cîţu şi ministrul Cîmpeanu ştiu cum va arăta deschiderea noului an şcolar. Video

Premierul Florin Cîţu şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu au declarat vineri că îşi doresc ca noul an şcolar să înceapă cu prezenţă fizică şi să rămână cu prezenţă fizică.

Cu mai puţin de o lună până la începerea noului an şcolar, prim-ministrul Florin Cîţu a subliniat că în România există toate condiţiile pentru ca elevii să se prezinte în sălile de curs. Liderul de la Palatul Victoria a subliniat că vrea ca anul şcolar să înceapă cu prezenţă fizică şi să continue la fel.

„Am avut două lucruri pe care le-am spus la început. Am spus şi rămân ferm pe acestea: vreau ca anul acesta anul şcolar să înceapă cu prezenţă fizică şi să rămână cu prezenţă fizică.

Avem tot ceea ce ne trebuie ca în acest an şcolar să începem cu prezenţă fizică şi să rămânem cu prezenţă fizică”, a spus Cîţu la finalul şedinţei de lucru despre începerea anului şcolar.

Planul lui Cîţu pentru noul an şcolar

Mai departe, şeful Guvernului României şi-a manifestat dorinţa ca festivităţile de la începerea anului şcolar să se desfăşoare cât mai aproape de normalitate. La rândul său, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a păstrat tonul premierului.

În plus, Cîmpeanu a subliniat că toţi participanţii la reuniunea de lucru au agreat, sub rezerva validării la nivelul CNSU, că şcolile vor rămâne deschise până la pragul de 6 la mie.

Sorin Cîmpeanu, avertizează: „Dacă vor fi cazuri Covid în clase, doar elevii vaccinați vor continua școala fizic” 

„Practic, toţi participanţii la această discuţie au agreat că şcolile trebuie să se deschidă primele şi să se închidă ultimele. Din această perspectivă, am agreat, sub rezerva validării la nivel CNSU, că vom ţine şcolile deschise până la pragul de 6 la mie.

Cîmpeanu s-a referit la pragul de 6 la mie

Peste pragul de 6 la mie sigur că apar o serie de condiţii, aceste condiţii nu vor dezavantaja persoanele vaccinate, fie că vorbim de elevi cu vârsta peste 12 ani, fie că vorbim de cadre didactice.

Peste pragul de la 6 mie, lucrurile se vor întâmpla separat în funcţie de vârstă, în funcţie de specificul activităţii. La carantină, sigur că da, se opreşte întreaga activitate.

Eu personal îndrăznesc să sper că nu vom ajunge la pragul de 6 la mie, deci vom putea menţine toate şcolile deschise”, a declarat ministrul Educaţiei.