Evenimentul Zilei > International > Premierul canadian a fost atacat cu pietre pe stradă. Deciziile legate de vaccinarea obligatorie au atras furia unor grupuri ”care nu cred în știința”
Premierul canadian a fost atacat cu pietre pe stradă. Deciziile legate de vaccinarea obligatorie au atras furia unor grupuri ”care nu cred în știința”

Premierul canadian a fost atacat cu pietre pe stradă. Deciziile legate de vaccinarea obligatorie au atras furia unor grupuri ”care nu cred în știința”

După un miting electoral în Ontario, prim ministrul canadian Justin Trudeau a fost ținta unui atac mai puțin obișnuit. Un pumn de pietre mici au căzut în jurul politicianului, unele lovindu-i gărzile de corp.

O înregistrare video a incidentului a fost postată pe site-ul oficial al canalului CTV. Videoclipul arată că o parte din pietrele de mici dimensiuni l-au atins pe primul ministru canadian.

Trudeau știe pe cine a supărat

Deși persoanele responsabile pentru acest atac nu au fost identificate, Trudeau crede că știe cine despre cine e vorba, „Da, în această țară există un număr mic de oameni marginalizați care sunt supărați și nu cred în știință”, a spus Trudeau, menționând că nu intenționează să se abată de la planurile guvernului legate de vaccinare.
Aflat în campanie electorală pentru alegerile anticipate din 20 septembrie, Trudeau s-a trezit la mitingurile sale cu grupuri de cetățeni care nu sunt de acord cu politicile sale.

Printre aceștia s-au numărat și susținători ai Partidului Popular din Canada, care protestează împotriva vaccinării obligatorii împotriva infecției cu coronavirus, scrie tellereport. com.

Vaccinare obligatorie pentru funcționarii federali

Guvernul canadian a anunţat de curând că toţi funcţionarii federali trebuie să fie vaccinaţi împotriva COVID -19 deoarece ţara se confruntă cu un al patrulea val de coronavirus, din cauza variantei Delta.

„Vom solicita vaccinarea celor aflați în serviciul public federal”, a anunţat Dominic LeBlanc, ministrul Afacerilor interguvernamentale, în cadrul unei conferinţe de presă.

Data intrării în vigoare a acestei măsuri va fi precizată în următoarele săptămâni, dar va trebui să se aplice ”rapid” şi nu mai târziu de octombrie pentru sectorul transporturilor.

”Toate aceste eforturi au ca scop să ajuta Canada să atingă acoperirea de imunizare de care avem nevoie pentru a redeschide economia, a o menţine deschisă şi a proteja mii de persoane”, a adăugat LeBlanc.

71% dintre cei 38 de milioane de canadieni au primit o doză de vaccin împotriva COVID-19, și aproape 62% sunt vaccinaţi complet.