Ca urmare a negocierilor purtate cu Microsoft, UVT reușește să ofere licențe gratuite de Office 365 ProPlus tuturor angajaților și studenților săi. Dacă ar fi cuantificat acest avantaj, se poate spune că studenții beneficiază de produse de aproximativ 100 euro pe an din partea Universităţii. Mai mult, pentru fiecare student în parte, licențele pot fi instalate pe un număr de cinci dispozitive simultan.  În prezent, la Universitatea de Vest din Timișoara învață aproximativ 15.000 de studenți.

„Susținem activitatea educațională a studenților noștri prin facilitarea accesului la cele mai noi instrumente software de pe piață. Partenerul nostru, Microsoft, nu mai are nevoie de nicio introducere. Nu este prima noastră colaborare, compania oferind și alte servicii comunității noastre academice. Cred că este destul de limpede că inițiem colaborări cu cei mai importanți actori socio-economici, astfel încât serviciile pe care le oferim studenților noștri să răspundă celor mai noi trend-uri în materie de educație”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. dr. Marilen Pirtea.

Accesul la software se face la link-ul http://portal.office.com/, utilizând adresa de email instituțională de care fiecare student dispune.

 

Te-ar putea interesa și: