Evenimentul Zilei > Economie > Premieră: un bucureștean a obţinut în instanţă suspendarea plăţii ratelor în franci elvețieni
Premieră: un bucureștean a obţinut în instanţă suspendarea plăţii ratelor în franci elvețieni

Premieră: un bucureștean a obţinut în instanţă suspendarea plăţii ratelor în franci elvețieni

Un bucureștean care are un credit în franci elveţieni a obţinut suspendarea plăţii ratelor până la soluţionarea procesului în care reclamă clauzele abuzive ale băncii, la Tribunalul Bucureşti, informează Mediafax.

Bărbatul a contractat creditul în anul 2008, el împrumutând de la bancă aproximativ 80.000 de franci elveţieni, a precizat avocatul acestuia, Marius Coltuc, care a precizat și că decizia luată în cazul clientului său este o premieră care va putea crea un precedent.

Tribunalul Bucureşti a stabilit "suspendarea executării obligaţiei de plată a ratelor lunare aferente contractului de credit şi de garanţie până la pronunţarea asupra fondului cauzei".

În urma creşterii francului elveţian, bărbatul avea de plătit cu mult mai mare faţă de momentul la care a încheiat contractul. El a dat în judecată banca cerând în instanță, într-o acţiune separată, suspendarea plăţii ratelor bancare până la soluţionarea primului proces.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: