Evenimentul Zilei > Actualitate > Premieră. S-a lansat prima APLICAȚIE pentru PARCAT mașinile într-un oraș din România. Șoferii știu în orice moment câte locyri mai sunt disponibile
Premieră. S-a lansat prima APLICAȚIE pentru PARCAT mașinile într-un oraș din România. Șoferii știu în orice moment câte locyri mai sunt disponibile

Premieră. S-a lansat prima APLICAȚIE pentru PARCAT mașinile într-un oraș din România. Șoferii știu în orice moment câte locyri mai sunt disponibile

O parcare din centrul Timișoarei a devenit ultramodernă precum cele din Occident. Șoferii pot afla de pe o aplicație instalată pe telefonul mobil dacă găsesc sau nu locuri de parcare în ea.

Șoferii care caută un loc de parcare în centrul Timișoarei vor putea afla, de pe telefoanele mobile, câte locuri de parcare mai sunt disponibile și unde sunt acestea. Sistemul se aplică doar pentru parcarea de la Modex, din fața Muzeului Național de Istorie a Banatului.

Primăria Timișoara a lansat experimentul, în parteneriat cu o firmă din China. ”Am pus la dispoziție parcarea Modex și proiectul pilot este acum funcțional. La marile conferințe mondiale la care am participat, în Singapore, la New York, în Barcelona, lumea s-a arătat interesată de soluții smart city. Am instalat în parcarea din fața muzeului aproximativ 86 de senzori de parcare, din care cinci pe locuri ocupate de mașini în mod ilegal (…) La Modex știm acum în fiecare moment câte locuri libere sunt, vedem pe telefon lucrul acesta, putem vedea și care locuri sunt libere, cât costă parcarea, culoarea zonei, absolut toate detaliile și GPS-ul ne conduce acolo. Vrem să facem asta pentru toate parcările din Timișoara într-o etapă următoare”, a declarat, vineri, primarul Nicolae Robu, într-o conferință de presă. Conform acestuia, este vorba despre o premieră pentru România.

Folosind aplicația, orice șofer va putea ști câte locuri de parcare sunt disponibile în parcarea de la Modex și unde sunt localizate. Aplicația va fi disponibilă, gratuit, în aproximativ două săptămâni, atât pentru Android, cât și pentru iOS. Plata locului de parcare se va putea face la fel ca până acum, cu SMS, din interiorul aplicației.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: