Evenimentul Zilei > Actualitate > Premieră mondială. Oamenii au coborât în „Groapa Iadului”. Ce au găsit speleologii în gaura demonilor. VIDEO-FOTO
Premieră mondială. Oamenii au coborât în „Groapa Iadului”. Ce au găsit speleologii în gaura demonilor. VIDEO-FOTO

Premieră mondială. Oamenii au coborât în „Groapa Iadului”. Ce au găsit speleologii în gaura demonilor. VIDEO-FOTO

Groapa Iadului sau Gaura lui Barhout, o gaură vastă apărută în deșertul din estul Yemenului, are o lățime de 30 de metri și o adâncime cuprinsă între 100 și 250 de metri.
Până acum, nimeni nu a reușit să-i atingă adâncurile găurii iadului care degajă mirosuri urâte și, conform folclorului local, a fost creată pentru a servi drept închisoare pentru demoni.
Pe lângă legendele locale, indică faptul că, potrivit „unor istorici, Fântâna sau Groapa Iadului va fi vulcanul supranatural care va pune capăt vieții pe Pământ”. De teama blestemului, mulți locuitori din regiune ezită să se apropie de crater și chiar să evite să vorbească despre el.
O echipă de speleologi din Oman a coborât pentru prima dată în „Groapa Iadului”, o gaură vastă apărută în deșertul din estul Yemenului. Minunea naturală a fost mereu evitată de localnici. De secole circulă povești cu demoni și spirite malefice care s-ar adăposti aici.
fantana-iadului2
Echipa de explorare din Oman a descoperit stalagmite și perle de peșteră, care se formează prin picurarea apei. De asemenea, la baza craterului au găsit șerpi și diverse animale moarte.

Nu se ştie cum a apărut „Groapa iadului” care absoarbe tot ce se apropie de ea

Puțul Barhout, cunoscut și sub numele de „Groapa iadului” sau „Gura iadului”, îi fascinează pe oamenii de știință, care încă nu au explicații clare pentru originea sa.

La aproximativ 1.300 de kilometri est de capitala Sanaa, în apropiere de granița cu Omanul, puțul Barhout este o gaură naturală uriașă, apărută în deșertul din provincia yemenită Al-Mahra, la Hadhramaut. Are o lățime de 30 de metri și o adâncime care era estimată între 100 și 250 de metri., până să fie explorată de speologii din Oman.

fantana-iadului1

Gaura, supranumită „Gura iadului”, ar fi de fapt, conform folclorului local, o închisoare pentru demoni, superstiție întărită de mirosurile grele emanate din adâncurile sale.

Prin gaură pătrunde prea puțină lumină solară și nu se poate vedea mare lucru de pe margine, cu excepția păsărilor care intră și ies din adâncuri. Superstițiile locale spun că obiectele din apropierea găurii sunt pur și simplu „supte” de ea.

„Gura iadului” ar reprezenta o amenințare pentru viața de pe Pământ

De-a lungul secolelor, au circulat povești despre „duhuri”, spirite rele care ar trăi în această gaură și despre faptul că „Fântâna iadului” ar reprezenta o amenințare pentru viața de pe Pământ.

putul iadului yemen geologie profimedia-0616925754

„Am fost să vizităm zona și am intrat în fântână. Am ajuns la o adâncime de peste 50-60 de metri și am observat lucruri ciudate în interior (…) Am mirosit și o aromă ciudată. Este foarte misterios ”, detaliază expertul Babhair.

Există încă multe întrebări care trebuie rezolvate, cu toate acestea, această „groapă a iadului” a trezit deja interesul celor pasionați de geologie, scrie elcomercio.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: