Adrian Coman, românul în vârstă de 47 de ani care este căsătorit cu o persoană de același sex, va putea vota duminică în primul tur al alegerilor prezidențiale.

Acest lucru este posibil după ce ministrul afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a cerut, pe 6 noiembrie, ca lui Adrian Coman să i se elibereze  pașaportul simplu temporar . Acest drept îi fusese refuzat lui Adrian Coman de consulul Cătălin Dancu , pe motivul  că este căsătorit cu un bărbat, scrie  G4media. Adrian Coman s-a prezentat pe data de 7 noiembrie, la sediul Consulatului General al României la New York, unde reprezentanții instituției i-au înmânat  pașaportul simplu temporar, potrivit unui comunicat al MAE.

Adrian Coman a solicitat la Consulatul României la New York reînnoirea pașaportului la începutul anului, completând un formular online, unde a declarat că e căsătorit .Bărbatul de 47 de ani a depus și  o copie a certificatului de căsătorie, de unde reieșea că partenerul său este de același sex. Coman a fost refuzat în scris de consulul României la NY, deoarece era căsătorit cu un bărbat , a scris Libertatea.