Evenimentul Zilei > Actualitate > Premieră în România! Constantin Necula, numit consultant în CSU din Sibiu. Preotul se implică în campania de vaccinare
Premieră în România! Constantin Necula, numit consultant în CSU din Sibiu. Preotul se implică în campania de vaccinare

Premieră în România! Constantin Necula, numit consultant în CSU din Sibiu. Preotul se implică în campania de vaccinare

Prefectul Sibiului, Mircea Dorin Crețu, a luat o decizie importantă miercuri. Acesta l-a numit consultant în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Sibiu pe preotul Constantin Necula. Decizia a fost luată pentru a spori ajutorul în lupta împotriva virusului SARS-Cov-2 și pentru a crește rata de vaccinare din județ.

Situația epidemiologică din România este una destul de dificilă, așa că autoritățile au impus noi măsuri de restricție. Campaniile de vaccinare adoptă teme din ce în ce mai diferite, pentru a convinge cetățenii să se imunizeze. Sibiul este unul dintre județele aflate în zona galbenă, cu o rată a incidenței cumulată la 7,61%. Cazurile totale raportate în județ cu privire la infectarea cu COVID-19 au ajuns la cifra de 35.664.

Miercuri, Prefectura Sibiu a transmis un comunicat prin care anunțat decizia de a-l numi pe preotul Constantin Valer Necula consultant în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Sibiu. Duhovnicul a fost extrem de implicat încă de la începutul campaniei de vaccinare și a încercat prin predicile sale să convingă lumea de faptul că, prin imunizare, nu ne transformăm în cobai. Pentru implicarea sa, Prefectura Sibiu a decis să îi ofere statului de consultant, astfel putând face mai multe pentru credincioși.

„Să vedem cum îi facem pe oameni să înțeleagă că nu sunt cobai. În mâna lui Dumnezeu, din când în când, stau și astfel de vaccinuri”, spunea preotul Necula la începutul acestui an.

În comunicatul transmis de Prefectura Sibiu se precizează faptul că decizia a fost luată de către prefectul Mircea Dorin Crețu, care speră ca această colaborare între instituții să aducă un beneficiu major în campania de vaccinare, iar rezultatele să fie văzute cât mai curând în procentele cu privire la rata de imunizare din județ.

„Prin Ordinul Prefectului 540/27.10.2021 a fost numit în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, în calitate de consultant, PC. pr. conf. univ. dr. habil. Constantin Valer Necula, cadru universitar al Universității ‘Lucian Blaga’ din Sibiu și consilier al IPS dr. Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului și arhiepiscopul Sibiului. Domnul prefect Mircea Dorin Crețu apreciază Înalta Binecuvântare acordată acestei colaborări și speră ca ea să aducă un plus de încredere și eficientizare a colaborării interinstituționale la nivelul județului Sibiu”, a transmis miercuri Prefectura Sibiu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: