Evenimentul Zilei > Social > Premieră după căderea comunismului: Fără slujbă religioasă la ceremonia oficială de Ziua Eroilor de la Mormântul Ostașului Necunoscut
Premieră după căderea comunismului: Fără slujbă religioasă la ceremonia oficială de Ziua Eroilor de la Mormântul Ostașului Necunoscut

Premieră după căderea comunismului: Fără slujbă religioasă la ceremonia oficială de Ziua Eroilor de la Mormântul Ostașului Necunoscut

După gafa de la Cimitirul Eroilor din Turda când, ieri, de Ziua Eroilor, reprezentanții MApN și ai Oficiului pentru Cultul Eroilor au prezentat onorul și recunoștința poporul român pentru soldatul rus, la monumentul ornat cu steaua roșie bolșevică, și nu pentru eroii neamului românesc, iată că nici manifestările oficialilor din București nu sunt lipsite de interpretări legitime.
Explicație puerilă a Ministerului Apărării
Suntem informați oficial  de Biroul de Prsă al MApN că „Ceremonia organizată la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol I, s-a desfășurat de la ora 16.00, în condiții stricte determinate de pandemia de COVID-19, în format extrem de simplu și cu un număr minim de participanți, care au respectat toate normele impuse de autorități pe perioada stării de alertă”. Conform chiar Hotărârii privind instituirea Stării de alertă sunt permise slujbele religioase cu respectarea unei distanțe de doi metri între participați. Pe platoul din fața Mormântului Ostașului Necunoscut s-au aflat în total șase oficiali, ofițerul de protocol din Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”, aghiotanta SPP a președintelui, încă un ofițer SPP și un membru al Poliției Militare. În total 10 oameni.
Platoul monumental are 2000 de metri pătrați. Practic, înțelegem că în starea de relaxare în care ne aflăm fiecăruia din cei prezenți le-a fost alocat un spațiu de 200 de metri pătrați în care nu a încăput nici măcar un singur preot militar, darămite vreun înalt ierarh al BOR.
Aserțiunea Biroului de Presă este absurdă și pentru că imaginile filmate de la eveniment și disponibile pe site-ul presidency.ro (apropo, unde este fotograful Președinției, a dispărut și el?), arată înghesuită într-o margine a platoului o mulțime de oameni care asista bine-mersi la manifestare. În plus, explicația rușinoasă a MApN contrazice chiar desfășurările altor manifestări ale ministerului din ziua respectivă.
În imaginile Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” puteți vedea cum la ceremoniile oficiale de la Monumentul eroilor din fața Universității Naționale de Apărare și la cel al Eroilor Militari căzuți la datorie, din fața Palatului Copiilor, participă, – așa cum se cuvine și așa cum prevede și Legea de instituire a Zilei Eroilor – și câte un preot militar.
PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: