Evenimentul Zilei > Actualitate > Premieră absolută în România. Cântăreț de muzică populară: „Da, sunt gay!”. A avut o relație cu regretatul Aurelian Preda. FOTO
Premieră absolută în România. Cântăreț de muzică populară: „Da, sunt gay!”. A avut o relație cu regretatul Aurelian Preda. FOTO

Premieră absolută în România. Cântăreț de muzică populară: „Da, sunt gay!”. A avut o relație cu regretatul Aurelian Preda. FOTO

Un cântăreț de muzică populară a recunoscut că este homosexual. Nu se simte stânjenit și nu îi este teamă că și-ar pierde contractele din care își câștigă traiul, spre deosebire de alți artiști care sunt rezervați în acest sens.

Premieră în România. Un interpret de muzică populară a recunoscut că este homosexual. El susține că foarte mulți artiști din lumea muzicii populare românești au o astfel de orientare sexuală, însă care nu recunosc public că sunt gay din cauză că se tem că vor fi judecați.

George Craioveanu: „Da, sunt gay”

Interpretul de muzică populară George Craioveanu a recunoscut că este homosexual. Îi plac bărbații și a avut relații cu mai mulți artiști din România cu aceeași orientare sexuală. După 14 ani petrecuți în Viena, George Craioveanu nu se simte deloc stânjenit să recunoască faptul că nu este heterosexual.

„Da, așa este! Eu nu am de ce să mă ascund, despre mine știe familia, știu prietenii, locuiesc de 14 ani în Viena, suntem în 2021, de ce să mă feresc? Carieră mea nu a avut de suferit din cauza asta, eu am cântat pentru sufletul meu, nu pentru bani.

Nu am ascultat niciodată de bârfele oamenilor, eu mi-am văzut de drumul meu. Dacă aș fi catalogat în vreun fel, părerea lor este inexistentă pentru că în muzică populară sunt foarte multe persoane gay care nu-și asumă asta de frică bârfelor. Dar ei se știu între ei”, a declarat cântărețul pentru Star Popular.

Mulți cântăreți de muzică populară sunt homosexuali, „dar nu sunt asumați”

George Craioveanu a afirmat că, în lumea muzicii populare, există foarte mulți cântăreți care sunt homosexuali, însă nu sunt asumați. Artiștilor le este teamă să-și recunoască orientarea sexuală fiindcă și-ar pierde contractele întrucât muzica populară este ascultată de vârstnici, iar aceștia sunt mai limitați, spune cântărețul.

„În lumea muzicii populare se știe despre foarte mulți interpreți, dar nu sunt asumați pentru că au cântări, contracte, din asta trăiesc. Oamenii nu sunt deschiși pentru asta, muzică tradițională românească este ascultată în general de oameni mai în vârstă care sunt mai limitați într-un fel. De asta nu sunt asumați cântăreții, că să nu-și piardă pâinea”, a mai spus interpretul.

Relația cu regretatul Aurelian Preda

George Craioveanu a vorbit și despre relația sa cu regretatul cântăreț de muzică populară Aurelian Preda. Cei doi interpreți s-au cunoscut pentru prima dată la emisiunile de folclor. Ulterior, relația dintre ei s-a închegat la Viena. Interpretul Craioveanu a spus că Aurelian Preda nu ar fi avut nicio problemă în a recunoaște că era homosexual.

„Am fost singurul solist de muzică populară care l-a ajutat pe Aurelian Preda, la Viena. Eram singurul prieten din Viena la care apela. Noi avem un grup de prieteni din gașcă LGBT din care și el făcea parte. Așa ne-am cunoscut, într-o saună privată din Viena. Dacă ar fi trăit, cred că și-ar fi asumat, nu cred că avea ceva de ascuns, era un om liber”, a mai relatat George Craioveanu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.