Guvernul a decis în edința sa de joi ca o decizie în ceea ce privește prelungirea stării de alertă să fie luată, luni.
Cauza acestei amânări a fost avizului din partea Consiliului Legislativ în baza căruia se putea lua o decizie în acest sens.
Așadar, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni luni în vederea prelungirii.
„Nu avem încă avizul Consiliului Legislativ? Nu îl avem! Dacă nu avem avizul Consiliului Legislativ, nu putem adopta azi. Asta înseamnă că luni vom face Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi şedinţă de Guvern ca să adoptăm prelungirea.
Solicitaţi Consiliului Legislativ să ne dea avizul, ca să putem prelungi. Sunt prevederile legate de ziua votului care trebuie introduse şi mai sunt şi câteva măsuri de relaxare", a declarat Ludovic Orban la şedinţa de Guvern.
Dacă starea de alertă va fi prelungită până la jumătatea lunii octombrie, masca va rămâne în continuare obligatorie în spaţiile publice deschise şi în mijloacele de transport în comun.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru solicită prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile
De asemenea, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat, joi, în ședința de Guvern, că starea de alertă impusă de epidemia de coronavirus se va prelungi cu încă o lună la noi în ţară.
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, că va cere prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, în contextul în care la noi apar zilnic tot mai multe cazuri noi de COVID-19, media depăşind mia de cazuri.
Pe 14 august, Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe teritoriul României, începând din data de 16 august. Astfel, zilele viitoare, ar fi trebuit să ieșim din starea de alertă.ay Video
Este pentru a patra lună consecutiv când România se va afla în stare de alertă. Starea de alertă a mai fost prelungită de trei ori, la 16 iunie, respectiv 16 iulie și 16 august.
România a intrat în stare de alertă în data de 15 mai, după ce în precedentele două luni fusese stare de urgență, potrivit antena3.ro