De unde a preluat Tăpălagă „EXCLUSIVITATEA” cu Iohannis la Consiliul European. ACUZAȚII GRAVE

Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob demontează pretenția lui Dan Tăpălagă de a fi avut, în exclusivitate, știrea referitoare la faptul că președintele Klaus Iohannis este în cărți pentru funcția de președinte al Consiliului European.

„Hotnews a descoperit apa caldă, stați prin preajmă că urmează la rînd, probabil, roata și focul. Într-un material difuzat azi sub semnătura lui Dan Tăpălagă și generos asezonat cu eticheta ”Exclusiv”, siteul livrează bomba: Iohannis e în cărți pentru șefia Consiliului European. Așa i-au spus lui sursele de la Bruxelles”, scrie Bogdan Tiberiu Iacob pe InPolitics.ro.

„Ar fi minunat totul dacă știrea nu ar fi fost difuzată de Inpolitics, în premieră, încă din 18 februarie, în materialul ”DRAGNEA-IOHANNIS-KOVESI-CIOLOS, O ECUATIE POLITICA TERIBIL DE COMPLEXA”, și nu la modul sec, ci cu tot cu amănuntele care abia azi fac ocolul presei”, acuză jurnalistul.

„A doua zi, pe 19 februarie, ziaristul Sorin Roșca Stănescu a dedicat chiar o analiză acestei informații, citînd, în mod corect, sursa primară. După două săptămîni, Hotnews află ”exclusiv” știrea și dă strigare mare în tot tîrgul. Greu, băieți, în presă, cînd te-ai obișnuit să nu mai citești altceva decît mailurile de la Coldea & Anaconda…”, încheie Bogdan Tiberiu Iacob.

Și, într-adevăr, dacă citim materialul din 18 februarie, nu putem să nu-i dăm dreptate, pentru că acolo citim următoarele:

„Pe 1 decembrie anul viitor se va alege noul președinte al Consiliului European, Donald Tusk terminînd cel de al doilea și ultimul mandat. E aproape cert că succesorul său va proveni tot din est. 

Postul de președinte al Comisiei Europene e mult prea important ca să fie cedat fostelor state comuniste, marele favorit anunțîndu-se, de pe acum, în persoana francezului Michel Barnier, responsabilul cu Brexitul. Dar și Estul trebuie să capete ceva, mai ales că dă semne de nervozitate. Așa că cele 11 fost state comuniste din totalul de 27 de state UE se vor mulțumi cu scaunul lui Tusk.

Or, din acest punct de vedere, România e un candidat de forță: a 6-a țară ca mărime, din UE, după exitul britanic, ea merită ceva consistent. 

Klaus Iohannis, la rîndul său, ar avea profilul perfect: structură germanică, CV politic satisfăcător, apropiere de grupul franco-german aflat la butoanele UE, fără ambiții și năbădăi care ar putea crea probleme în momente-cheie.

Singurul hop pe care ar trebui să-l depășească Iohannis ar fi menținerea unei relații suficient de bune cu guvernul de anul viitor cît să obțină nominalizarea pentru șefia Consiliului. Una care bate la scor, din toate punctele de vedere, atuurile președinției României”.