Evenimentul Zilei > International > Pregătiţi-vă! Vine ceva mai rău decât pandemia. Anunţ oficial de ultimă oră
Pregătiţi-vă! Vine ceva mai rău decât pandemia. Anunţ oficial de ultimă oră

Pregătiţi-vă! Vine ceva mai rău decât pandemia. Anunţ oficial de ultimă oră

În vremuri în care pandemia de coronavirus ni se pare cel mai mare rău care ni se putea întâmpla, un alt pericol major pândeşte planeta.

Este vorba despre schimbările climatice, despre care însuşi Prinţul Charles s-a referit recent la cel mai înalt nivel.

Moştenitorul coroanei britanice a lansat duminică un apel la acţiune promptă pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice.

Cel care va prelua tronul de la Regina Elisabeta a II-a este în alertă şi crede că impactul schimbărilor climatice „va eclipsa impactul pandemiei.

Conform AFP, preluată de Agerpres, Prinţul Charles a revenit cu apelurile sale la acţiuni imediate şi rămâne de văzut dacă superputerile vor ţine cont de ele.

Prinţul Charles trage semnalul de alarmă

„Fără o acţiune rapidă şi imediată, la un nivel şi un ritm fără precedent, vom rata fereastra de oportunitate pentru a crea un viitor mai durabil şi incluziv”, a declarat el.

Aceste observaţii au fost incluse într-un mesaj înregistrat care urmează să fie difuzat la deschiderea Săptămânii climei, luni, la New York (SUA).

„Altfel spus, pandemia mondială este un avertisment pe care nu îl putem ignora. Criza mediului înconjurător există de prea mulţi ani şi e denunţată, denigrată şi negată.

Schimbările climatice, pericol major

Aceasta devine acum o catastrofă generală care va eclipsa impactul pandemiei de noul coronavirus”, a completat Prinţul de Wales.

Charles (71 de ani) este de mult timp un partizan arhicunoscut al cauzelor legate de mediul înconjurător. El a pledat inclusiv pentru conservara pădurilor virgine din România.

În luna ianuarie, cu ocazia organizării Forumului Economic de la Davos, în Elveţia, Prinţul Charles a lansat un alt semnal de alarmă despre climă.

La acea vreme, înainte de intervenţia despre schimbările climatice, el s-a întâlnit cu tânăra activistă pentru mediu Greta Thunberg.

Altfel, amintim că la începutul lunii august, Prinţul Charles a avut un mesaj pentru români, pe care i-a sfătuit să îşi preţuiască mai mult ţara.

Despre conţinutul acelui mesaj puteţi afla mai multe detalii accesând acest link.

sursa: Agerpres

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: