Administraţia Trump a impus joi sancţiuni armatei chineze pentru că a cumpărat avioane de luptă şi sisteme de rachete din Rusia, încălcând sancţiunile americane impuse Moscovei pentru presupusul amestec în alegerile din SUA, din 2016.

Washingtonul a inclus pe lista neagră 33 de persoane şi entităţi asociate cu armata şi cu serviciile de informaţii din Rusia.

Serghei Riabkov, ministrul de externe adjunct rus, a declarat că impunerea de sancţiuni Rusiei a devenit un sport naţional al SUA, menţionând că ultimul val de restricţii este cel de-al 60-lea din 2011.

„Fiecare nouă rundă de sancţiuni dovedeşte lipsa completă de succes a inamicului nostru în a exercita presiuni asupra Rusiei”, a declarat Riabkov, potrivit unui comunicat, precizând că Washingtonul nu va reuşi niciodată să impună condiţiile sale Moscovei, transmite Agerpres.

„Nu ar fi rău dacă îşi amintesc conceptul de stabilitate globală pe care o subminează nechibzuit agitând tensiunile în relaţiile Rusia-SUA. A te juca cu focul este stupid şi poate deveni periculos”, a mai declarat Riabkov.

Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva Departamentului de Dezvoltare a Echipamentelor, agenţia militară chineză care supervizează tehnologia de apărare.

Te-ar putea interesa și: