Evenimentul Zilei > Politica > Prefectul Capitalei face anunţul: Primele restricţii în Capitală. Regulile care trebuie respectate încă 30 de zile
Prefectul Capitalei face anunţul: Primele restricţii în Capitală. Regulile care trebuie respectate încă 30 de zile

Prefectul Capitalei face anunţul: Primele restricţii în Capitală. Regulile care trebuie respectate încă 30 de zile

Prefectul Bucureştiului, Alin Stoica, a vorbit, marți, despre condiţiile în care se vor desfăşura cele două evenimente anunţate la sfârşitul acestei săptămâni în Capitală.
În urma cazurilor înregistrate, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a luat măsuri de siguranță pentru marile adunări care urmează să aibă loc în curând în București.

Restricțiile se referă la evenimentele publice care vor avea loc în Capitală în acest weekend, mai exact ”Bucharest Pride” care va avea loc sâmbătă, pe Calea Victoriei, dar şi mitingul organizat de Asociația Noua Dreaptă. Marșul Noii Drepte va avea loc între orele 11:00 și 14:00. Membrii organizației își vor exprima susținerea față de familia tradițională

Prefectul Capitalei: „Conform hotărârii de Guvern care prelungeşte starea de alertă pentru încă 30 de zile începând de mâine, păstrează aceste reguli care au fost şi în perioadele anterioare. Astfel de manifestaţii pot fi organizate cu maxim 500 de persoane şi manifestaţiile despre care ştim că se vor întâmpla pe 14 sunt autorizate pe baza cererilor făcute, pentru un număr de 500 de persoane.

Din câte ştiu, solicitarea pe care dumnealor a făcut-o la Primăria Capitalei a fost pentru 500 de persoane. Evident, nu putem să aplicăm alte reguli, decât cele prevăzute de lege. Avem pragurile pe care sperăm noi, să nu le atingem prea curând, de 2 la mie, sau de 3 la mie, de la care se vor institui alte tipuri de măsuri de protecţie pentru populaţie împotriva virusului”, a precizat Alin Stoica, marţi, în exclusivitate la Antena 3.

Primele restricții în București

 Prefectul Capitalei, Alin Stoica, se arată îngrijorat de creșterea numărului de infectări. Prin urmare s-a decis prelungirea măsurilor de siguranţă cu încă 30 de zile.  Oamenii trebuie să poarte masca de protecție care să acopere nasul cât și gura, pe toată durata evenimentului și totodată trebuie să se mențină distanța fizică de minimum 1 metru. Iar cei care împart materiale sau acele flyere trebuie să se asigure că poartă mănuși de protecție.

În acest weekend se vor desfăşura două mari evenimente în Capitală

Vorbim de cei de la Bucharest Pride 2021, dar și de cei de la Noua Dreaptă. Spre deosebire de cei menționați anterior, cei de la Bucharest Pride 2021 au primit acordul Primăriei Capitalei să desfășoare această manifestație, cu un număr limitat de 500 de persoane, însă aceștia au anunțat faptul că vor merge către Prefectura Capitalei pentru a primi o derogare, respectiv aceștia și-ar dori să participe la eveniment, aproximativ 10.000 de persoane.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 312 noi cazuri de coronavirus.

Publicat in categoriile: Politica, Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: