Editura Evenimentul si Capital

Predoiu, SUPĂRAT pe liberali: Trebuie eliminate platitudinile de genul "să ţinem partidul unit"

Autor: | | 0 Comentarii | 413 Vizualizari

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, înscris în cursa pentru șefia formațiunii le-a reproșat, ieri, colegilor prezenți la Consiliul de Coordonare al PNL Bucureşti, că nu au adoptat rezoluția propusă de prim-vicepreședintele organizației sectorului 2, Viorel Cataramă, care prevede privatizarea spitalelor, a învăţământului superior și eliminarea ajutoarelor sociale pentru persoanele capabile să muncească.

Predoiu a precizat că este necesară o confruntare de idei în interiorul partidului și că acum "încep clarificările ideologice în PNL".

"PNL sector 2 a pus în circulaţie o rezoluţie conţinând măsuri îndrăzneşe şi cu adevărat de centru dreapta precum privatizarea sistemului sanitar şi educaţional, reforma radicală a sistemului de ajutoare sociale. PNL Bucureşti a ezitat să şi-o asume, propunând în schimb o dezbatere. Aceasta confirmă că în PNL sunt curente de centru dreapta, dar şi de centru stânga. Competiţia internă le va scoate la iveală. Platitudinile de genul "să ţinem partidul unit" trebuie înlocuite cu o confruntare adevărată de idei", a scris Cătălin Predoiu, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că în partid este nevoie de o organizare care să permită reprezentarea echitabilă a curentelor. "Probabil că cea mai sigură cale pentru a menţine partidul unit este organizarea lui prin statut pe baza de curente ideologice, de facţiuni de centru drepta, conservator populare, liberale de centru sau chiar centru stanga. Altfel, o structură piramidală rigidă nu poate asigura cuprinderea şi reprezentarea echitabilă a tuturor curentelor. Dealtfel, după cum arată un recent studiu publicat de Martens Centre (apropiat PPE), structura piramidală rigidă a partidelor e depăşită şi trebuie înlocuită cu organizări mai flexibile", a precizat Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă, a propus, sâmbătă, privatizarea spitalelor şi a învăţământului superior, afirmând că nu e normal ca românii să plătească, timp de şase ani, studiile unui viitor medic, care să plece imediat în străinătate. ”Propunerea noastră este de privatizare integrală a învăţământului superior în România, să nu mai existe niciun fel de învăţământ superior subvenţionat. De ce trebuie să plătim noi din banii noştri studiile unui viitor medic timp de şase ani, ca să plece imediat în străinătate. Deci tot învăţământul superior ar trebui privatizat, inclusiv parţial învăţământul mediu şi învăţământul primar. În domeniul sănătăţii, degeaba facem 3500 de euro salariul medicilor, dacă, în continuare, la o operaţie se folosesc de o sută de ori mai multe tampoane decât sunt necesare, dacă se cumpără utilaje sau aparate de 10 milioane de euro care stau nefolosite”, a spus, în timpul şedinţei în care a fost aleasă conducerea filialei PNL Bucureşti, prim-vicepreşedintele PNL sector 2, Viorel Cataramă. El a precizat că propune privatizarea tuturor spitalelor, cu excepţia situaţiilor de urgenţă. Cataramă a mai spus că oamenii de afaceri care au demonstrat performanţă în România ar trebui susţinuţi să intre în structurile de conducere ale administraţiei locală şi centrală, nu să fie folosiţi doar ca sponsori. Singurul candidat la șefia PNL București, reconfirmat la reuniunea de sâmbătă a liberalilor, Cristian Buşoi a ţinut să precizeze că discursul lui Viorel Cataramă nu este un document asumat de organizaţia PNL din Capitală.

Primele imagini din interior noii Catedrale! Altar poleit in aur, fantani arteziene, lifturi de 105.000.000 euro!

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI