Evenimentul Zilei > Social > Praznicul Împărătesc al Adormirii Maicii Domnului. Puternica rugăciune către Sfânta Maria de care trebuie să ne amintim în vremuri de mare cumpănă
Praznicul Împărătesc al Adormirii Maicii Domnului. Puternica rugăciune către Sfânta Maria de care trebuie să ne amintim în vremuri de mare cumpănă

Praznicul Împărătesc al Adormirii Maicii Domnului. Puternica rugăciune către Sfânta Maria de care trebuie să ne amintim în vremuri de mare cumpănă

Pe 15 august, creștinii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare.

Pentru români, Sfânta Maria Mare este unul din Praznicele Împărătești, această mare sărbătoare comemorând adormirea și proslăvirea prin ridicarea cu trupul la cer a Maicii Mântuitorului.

Maica Domnului, nădejdea celor fără de nădejde

Chiar și cei care nu merg prea des la biserică știu că în momentele cele mai grele rugăciunile către Maica Domnului au o putere aparte. Părintele Ioan din Kronstadt. într-una din predicile sale, spune că, „dacă s-ar uni îndrăzneala în rugăciunile înălţate de toţi îngerii şi sfinţii pentru noi păcătoşii spre tronul dumnezeiesc, luate împreună, n-ar întrece îndrăzneala pe care o are Una Singură, Preacurata Născătoare de Dumnezeu”.
Ea salvează de la pieire oameni care au pierdut orice speranţă de îndreptare, orice nădejde de mântuire. Iată de ce ea este denumită de Biserică – nădejdea celor fără de nădejde. Ea îi face curaţi şi sfinţi pe cei desfrânaţi, cuprinşi cu totul de patimile trupeşti, căzuţi în întregime sub puterea diavolului. Ea poate salva chiar şi pe cei care s-au lepădat de credinţa în Hristos, care au lăsat pe Dumnezeu, Biserica Lui cea Sfântă, toate Tainele acesteia şi se află cu totul cuprinşi în braţele diavoleşti, ne învață Sfântul Ierarh Serafim, făcătorul de minuni din Sofia.

Rugăciunea dorințelor

Printre rugăciunile de care ar trebui să ne amintim în vremuri de mare cumpănă, se numără și rugăciunea pentru îndeplinirea dorinșelor, oticît de marui sau neînsemnate ar fi acestea.

„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.

Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).

Te impor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale”.

Se spune apoi rugăciunea Tatăl Nostru și se continuă:

„Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos.

Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin!”.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: