Prăjitura „Kinder”, un desert delicios și ușor de preparat. Rețeta simplă a chefului Roxana Blenche

Prăjitura „Kinder”, un desert delicios și ușor de preparat. Rețeta simplă a chefului Roxana Blenche Sursa foto: 15168111 © Daci | Dreamstime.com

Roxana Blenche, fostă concurentă la „Chefi la cuțite” în sezonul 8, a dezvăluit rețeta prăjiturii „Kinder”. Preparatul este extrem de ușor de făcut, iar dacă urmezi pașii va ieși, la final, o prăjitură pe care toată familia o va îndrăgi.

Cheful Roxana Blenche a dezvăluit de-a lungul timpului mici trucuri pe care ea le folosește în bucătărie, însă și diverse rețete. De data aceasta a prezentat pașii pentru un desert simplu și gustos, care va bucura întreaga familie. Prăjitura „Kinder” este ușor de preparat, iar dacă urmezi pașii, vei obține un desert delicios.

Ingrediente pentru blat:

  • făină: 300 g;
  • cacao: 70 g;
  • praf de copt: 10 g;
  • sare: 1 g;
  • șapte ouă;
  • zahăr: 10 linguri mari, cu vârf.

Ingrediente caramel:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • zahăr: 300 g;
  • smântână lichidă: 150 g;
  • unt: 20 g;
  • sare: 1 g.

Ingrediente pentru cremă:

  • frișcă lichidă: 350 ml;
  • mascarpone: 500 g;
  • miere: 100 g;
  • foi de gelatină: 10 g.

Cum preparăm prăjitura „Kinder”

Prima dată se pregătește blatul pentru prăjitura „Kinder”. Batem bine cele șapte ouă cu vârful de sare, apoi adăugăm treptat zahărul pentru a le spuma. Într-un alt bol cernem făina, cacaua și praful de cop și le amestecăm. Punem câte o lingură din ingredientele uscate peste ouă și mixăm.

Aluatul îl punem într-o tavă și îl băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Lăsăm pentru aproximativ 30 de minute. După ce s-a copt, îl scoatem și îl lăsăm la răcit.

Pentru cremă, batem prima dată frișca, apoi, într-un bol separat, mixăm mascarpone cu miere. Foile de gelatină le punem la înmuiat în apă rece, iar apoi le topim la cuptorul cu microunde sau aragaz. Punem gelatina peste crema de mascarpone și mixăm, iar la urmă adăugăm peste ele frișca.

Următorul pas al rețetei este montarea. Blatul îl tăiem în două după ce s-a răcit. Într-o tavă mai înaltă se pune folie de prospețime atât la bază, cât și pe lateral. Punem o jumătate de blat și întindem caramelul. Dacă nu doriți să faceți caramelul în casă, îl puteți înlocui cu lapte condensat caramelizat. Peste el se pune crema din smântână și mascarpone, iar apoi cealaltă jumătate de blat. Se acoperă cu folie de prospețime și se lasă prăjitura la răcit peste noapte.