Evenimentul Zilei > Monden > Prăjitura care a făcut senzație la Chefi la cuțite. Cu ce i-a cucerit Narcisa Birjaru pe toți
Prăjitura care a făcut senzație la Chefi la cuțite. Cu ce i-a cucerit Narcisa Birjaru pe toți

Prăjitura care a făcut senzație la Chefi la cuțite. Cu ce i-a cucerit Narcisa Birjaru pe toți

Într-una dintre edițiile de la Chefi la cuțite,  Narcisa Birjaru a făcut senzație cu „prăjitura lui mamaie”, o rețetă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă. Desertul a fost cerut ulterior și de fani, care vor să știe cum se face.

Este vorba de o prăjitură de casă extrem de simplu de făcut, dar mai ales delicioasă. Denumită chiar de Narcisa Birjaru de la Chefi la cuțite, preparatul inedit a ajuns la inimile oamenilor, care sunt extrem de curioși să știe cum se realizează.

Prăjitura lui mamaie i-a impresionat pe jurați

„Mamaie, te iubesc!”, a strigat Narcisa Birjaru de la Chefi la cuțite, după ce a primit punctaj maxim cu această rețetă care amintește de gustul copilăriei.

„Vreau să o cunosc pe mamaia ta!”, a spus chef Cătălin Scărlătescu, care a mizat pe această rețetă inedită și foarte bine a făcut.

Ingrediente necesare pentru prăjitură:

foi de plăcintă
500 grame de iaurt
200 grame de fructe confiate sau stafide
5 ouă
unt la temperatura camerei
zahăr vanilat
zahăr după gust
esență de vanilie
zahăr pudră la final

Pașii de urmat:

Albușurile de la cele 5 ouă se bat cu un praf de sare, iar apoi se adaugă câteva linguri de zahăr, în funcție de gustul fiecăruia
Se bate întreaga compoziție până când se obține un amestec omogen ca de bezea
Gălbenușurile se mixează separat cu câteva linguri de zahăr și cu esența de vanilie. La acest pas se poate adăuga și niște coajă de lămâie care conferă un plus de aromă.

Peste gălbenușurile spumă se adaugă iaurtul și se amestecă totul foarte bine
Se toarnă în compoziția de mai sus și albușurile și se amestecă ca la crema pentru tiramisu
Se tapează tava cu o foaie de copt, iar apoi se pun 4 foi de plăcintă unse cu unt
Se toarnă câteva linguri din compoziție și se întinde bine cu ajutorul unei spatule
Deasupra se pot presăra fructe confiate sau stafide.

Se adaugă alte foi de plăcintă peste și se repetă indicațiile de la mai sus până la obținerea dimensiunii dorite
Ultimul strat poate fi de foi de plăcinte sau chiar de fructe confiate
Desertul trebuie să stea la cuptor pentru circa 45 de minute, la o temperatură de aproximativ 170 grade
Pont: cuptorul trebuie să fie încins în prealabil!

Plăcinta cu iaurt este gata atunci când a crescut și este puțin rumenă deasupra
Se lasă la odihnit desertul și apoi se presară deasupra zahăr pudră, după gust.

Desertul se poate servi imediat.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: