Evenimentul Zilei > Politica > PPU strânge semnături pentru demiterea lui Nicușor Dan. Câți bucureșteni și-au dat acordul
PPU strânge semnături pentru demiterea lui Nicușor Dan. Câți bucureșteni și-au dat acordul

PPU strânge semnături pentru demiterea lui Nicușor Dan. Câți bucureșteni și-au dat acordul

Aproximativ 21.000 de bucureșteni au semnat pentru declanșarea procedurii de referendum în vederea demiterii primarului general, Nicușor Dan.

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal)  a demarat, în luna iunie, procedura de strângere de semnături pentru demitere a lui Nicușor Dan de la conducerea Primăriei Municipiului București. Acțiunea a fost validată de Biroul Executiv al PPU (social liberal), în ședința din 7 iunie, conform unui comunicat de presă.

Demersul este în plină desfășurare în București, iar cei interesați pot să-și exprime punctul de vedere, se mai arată în comunicatul de presă.

„Acțiunea de strângere de semnături în vederea declanșării unui referendum pentru demiterea primarului general Nicușor Dan este în plină desfășurare. Până în data de 22 august au fost centralizate 21.000 de semnături.  Acest demers a fost aprobat cu unanimitate de voturi în ședința BEx a PPU (social-liberal) din data de 7 iunie a.c. Rugăm bucureștenii să se exprime fără a mai ține cont de opțiunile politice”, se mai arată în comunicatul semnat de Grațiela Gavrilescu, președinte Biroului Executiv al PPU (social-liberal).

Ciolacu i-a răspuns lui Dragnea, care a spus că „PSD e în buzunarele SRI”

 

PSD a strâns în jur de 20.000 de semnături pentru demiterea lui Clotilde Armnad

Acțiunea PPU vine în contextul în care Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat că este în curs de desfășurare acțiunea de strângere a semnăturilor pentru demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

Într-o intervenție televizată, Marcel Ciolacu a anunțat că au fost strânse un număr de aproximativ 20.000 de semnături de la cetățenii din Sectorul 1. El i-a îndemnat pe toți liderii partidelor politice care au avut candidați, la alegerile locale, pentru Primăria Sector 1, să se alăture acestui demers.

„Eu, astăzi, am trimis un acord, un draft, o propunere de acord la toţi liderii de partide care au participat la alegerile de la Sectorul 1, să avem o colaborare cu toţii, atât ca reprezentare juridică, cât şi să ne strângem semnăturile pentru a face referendum. Eu am întins o mână către toate partidele politice, pentru că nu a fost viciat rezultatul numai al Partidului Social Democrat, au fost viciate toate rezultatele”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Militanții PSD din Sectorul 1 al Capitalei au ieșit în stadă pentru a strânge semnături în vederea organizării unui referendum de demitere a primarului Clotilde Armand.