Evenimentul Zilei > Sport > Poziția oficială a UEFA, după ce a exclus-o pe Manchester City din cupele europene
Poziția oficială a UEFA, după ce a exclus-o pe Manchester City din cupele europene

Poziția oficială a UEFA, după ce a exclus-o pe Manchester City din cupele europene

Fotbalul s-a cutremurat, ieri, după ce Manchester City a fost exclusă din cupele europene, fiind găsită vinovată de încălcarea fair-play-ului financiar. UEFA a publicat un comunicat oficial în privința acestei sancțiuni.

Deși decizia nu este definitivă, Manchester City a primit interdicția de a mai participa în Champions League în următoarele două sezoane din partea UEFA, plus o amendă în valoare de 30 de milioane de euro. „Cetățenii” au dreptul de a ataca hotărârea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

În urma unui control amănunțit, City, clubul patronat de șeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, este acuzat că a „umflat” suma pe care a încasat-o din sponsorizări pentru a se încadra în fair-play-ul financiar.

Am luat în considerare toate probele și am ajuns la concluzia că Manchester City a săvârșit încălcări grave ale regulamentului de licențiere și fair-play financiar, prin supraevaluarea veniturilor din sponsorizări, în perioada 2012 – 2016. Comisia a constatat, în același timp, că Manchester City nu a cooperat în această anchetă.

Decizia camerei este supusă recursului la TAS, iar dacă Manchester City va exercita acest drept, motivarea deciziei nu va fi publicată înainte de prezentarea deciziei finale a TAS. Astfel, UEFA nu va mai face vreun comentariu pe aceasta temă„, a fost comunicatul emis de UEFA cu privire la acest caz.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: