Evenimentul Zilei > Politica > Poza bizară pe care Adrian Năstase a postat-o pe blog. ”Efectul cireșelor asupra ursului a fost destul de rapid”. FOTO
Poza bizară pe care Adrian Năstase a postat-o pe blog. ”Efectul cireșelor asupra ursului a fost destul de rapid”. FOTO

Poza bizară pe care Adrian Năstase a postat-o pe blog. ”Efectul cireșelor asupra ursului a fost destul de rapid”. FOTO

„Agent green”- adresă: str. C-tin Boghiu nr 11, sector 1, București. Așa își începe textul fostul premier al României, care a publicat pe blogul său o poză ciudată, menită să demonstreze efectul pe care l-au avut cireșele mâncate de un urs, în curtea vecinilor săi.

În urmă cu câteva zile, în curtea vecinilor fostului premier al României Adrian Năstase de la Cornu, lângă Câmpina, a pătruns un urs. A dărâmat o serie de stupi de albine, a sfâșiat și mâncat o oaie, după care s-a urcat într-un cireș și a început să se servească, notează fostul premier pe propriul blog.

Ce efect au avut cireșele asupra ursului

„Efectul a fost destul de rapid așa cum puteți vedea din poză. La Bușteni, la Sinaia, la Predeal, e și mai complicat. Dar și la Comarnic sau Talea – porci, oi sfâșiate aproape în fiecare seară. Nu mai vorbesc de ce se întâmplă în Covasna, Harghita, Mureș, Brașov, Argeș”, s-a exprimat Adrian Năstase, postând, alături de text, și o poză bizară.

„De curând, președintele Agent green, Gabriel Păun, spunea la o televiziune că un urs egal un om deoarece și ursii au suflet. Și dădea tot felul de sfaturi despre cum trebuie protejată populația de urși. Sufletul urșilor le spune, însă, se pare, uneori, că oamenii le-au ocupat habitatul.

În ultimele luni, pentru că s-au urmat sfaturile a tot felul de jurnaliști miloși si de „agenți verzi”, lucrurile au luat-o razna. Așa cum spuneam că se va întâmpla. Numărul crescut de urși pune, tot mai des, în pericol viața oamenilor, inclusiv a copiilor, dar și a altor animale (care poate ca au si ele suflet – căprioare, oi, capre, porci etc). În multe județe, oamenii nu mai pot ieși din casă, le este teamă să-și lase copiii la școală.

În curând, ONG-urile vor cere românilor să îngenuncheze în onoarea urșilor 

Oamenii raționali au înțeles că neluarea unor măsuri de gestionare a populației de ursi (inclusiv prin împușcare) – sub presiunea unor ONG-uri – duce la această situație, dar nu au curaj să ia măsurile necesare. Nici la parlament, nici la guvern. O ordonanță de urgentă, cu „gradualizări”, cu jandarmeria care să aibă specialiști în dialogul social cu urșii, se redactează foarte greu. S-ar putea ca, în curând, unele ONG-uri să ne ceară să îngenunchem, înaintea meciurilor de fotbal, pentru felul în care ne-am purtat cu urșii în ultimii 2000 de ani!

În fiecare zi, aflăm tot mai multe incidente cu urși – persoane rănite, copii speriați, animale de la ferme sau din gospodării omorâte. Turismul din zonele montane este afectat. Cine mai are curaj să se plimbe prin păduri? Iar reprezentanții unor asociații vor să ne vândă blana ursului din pădure.

Agent Green, încasări de 2 milioane de lei. 624.000 de lei profit

Este evident, avem o problemă. Numărul mare de urși, lipsa de hrană pentru ei au generat o categorie nouă de urși – „urșii maidanezi”. Cum procedăm cu ei? O chemăm pe Brigitte Bardot să ne ajute sau luăm noi măsuri? Îl lăsăm pe ministrul mediului să se descurce singur cu aceste asociații? Nu cred că este normal. Eu cred că trebuie să le explicăm, părintește, reprezentanților acestor organizații, dacă este nevoie mergând la ei și lămurindu-i. Le putem duce și câte un simpatic pui de urs și să-l lăsăm în curtea lor.

De aceea, v-am dat adresa de la Agent green. Să le scrieți, să-i vizitați, să le faceți donații. Au patru salariați cu care, anul trecut, au avut încasări de 2 milioane de lei, din care profit de 624.000 lei. Pare că nu o duc așa de rău, dar o mână de ajutor, din țară sau din străinătate, nu ar fi de neglijat”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

„De aceea, sper că ne vom trezi si vom dovedi că nu suntem o țară de papagali. Apropo de păsări – mi se pare „inteligentă” decizia de a interzice vânătoarea la păsări și, in același timp, de a proteja populația de șacali din Lunca Dunării pentru ca ei să se ocupe de vânarea puilor și a păsărilor în cuiburi”, a conchis fostul premier al României.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: