Evenimentul Zilei > Actualitate > Spovedania lui Fathi Taher după țeapa Rapid: A rămas convins că România este și va fi stăpânită numai de hoți!
Spovedania lui Fathi Taher după țeapa Rapid: A rămas convins că România este și va fi stăpânită numai de hoți!

Spovedania lui Fathi Taher după țeapa Rapid: A rămas convins că România este și va fi stăpânită numai de hoți!

O tranzacție de pomină în fotbalul românesc a însemnat un dezastru financiar pentru un cunoscut om de afaceri.

Povestea dintre George Copos și Fathi Taher a revenit în atenția publicului după ce omul de afaceri iordania a murit.

În 2008, una dintre cele mai iubite echipe de fotbal din România își schimba proprietarul, iar vestea făcea mare vâlvă la vremea respectivă. Totul avea să fie un foc de paie, dar în urma căruia cumpărătorul pierdea miloane de dolari.

George Copos anunța constant și avea să o facă și ulterior că s-a săturat de fotbal și vrea să vândă clubul Rapid. Omul de afaceri a găsit și un personaj cu bani, interesat să preia gruparea din Grant. Era vorba despre iordanianul Fathi Taher, un investitor cunoscut pentru mai multe afaceri grele desfășurate în România, acționar și la un hotel de lux din Capitală.

Eșecul avea să fie memorabil pentru Taher, care și-a trecut în conturi un minus de 8 milioane de dolari. Despre George Copos vorbește Dumitru Dragomir, fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), în cartea autobiografică „Meciurile vieții mele”.

„Copos era un „vrăjitor”, ca să nu spun un escroc, care juca la alt nivel. El s-a învârtit și pe timpul comunismului și pe timpul capitaliștilor printre politicieni și oameni cu influență și mai ales cu mulți bani. Când avea nevoie de tine, „îi făta vaca”, iar după ce nu-i mai foloseai… „îi murea vițelul”. Avea o lipsă de caracter cum am văzut-o numai la Mititelu și Nicolae (n.r.- Ioan Neculaie) de la Brașov.

La Copos, distanța de la vorbe frumoase până la șantaj era foarte mică… Cum nu-i convenea ceva, cum începea cu șantaje și acțiuni care perturbau întreaga activitate. Credea că poate păcăli pe oricine”, îl caracterizează Mitică pe Copos.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: