Evenimentul Zilei > EVZ Special > Povestea tragică a primului britanic care a evoluat pentru Real Madrid
Povestea tragică a primului britanic care a evoluat pentru Real Madrid

Povestea tragică a primului britanic care a evoluat pentru Real Madrid

Britanicii care au îmbrăcat tricoul lui Real Madrid nu au fost foarte mulți de-a lungul timpului. Însă, primul jucător din Regatul Unit care i-a vrăjit pe madrileni a avut parte de un destin dramatic.

Real Madrid nu a avut decât șase jucători, până acum, din Marea Britanie, pe care i-a transferat de-a lungul timpului: Steve McManaman, Laurie Cunningham, David Beckham, Michael Owen, Jonathan Woodgate și Gareth Bale.

Primul fotbalist britanic care a pășit în curtea în curtea celor de la Real Madrid a fost Laurence Paul Cunningham. Născut la data de 8 martie 1956, în Archway (Londra), Laurie a crescut câștigând turnee de dans în numeroasele discoteci din sudul Londrei. Dar, în cele din urmă a venit momentul pentru el de a schimba ringul de dans cu terenul de fotbal.

După ce a fost refuzat de Arsenal, Cunningham și-a început cariera de jucător profesionist la Leyton Orient, în 1974, iar după trei ani în care a sclipit la această echipă, englezul a intrat rapid în grațiile celor de la Wet Brom Albion, unde a evoluat sub comanda lui Ron Atkinson.

S-a remarcat în fața lui Mario Kempes

Devenise deja un nume mare în fotbalul din Albion, grație performanțelor pe care le-a strâns atât la Leyton, cât și la West Brom. Astfel, Laurie a devenit primul jucător de culoare care a reprezentat Anglia la nivelul sub 21 de ani, în 1977. La West Brom, alături de Cyrille Regis și Brendon Batson, a format unul dintre faimoasele forțe de atac „Three Degrees” care au luat asalt fotbalul englez.

În ciuda faptului că uimea în fotbalul din Albion, Laurie Cunningham era, însă, necunoscut în fotbalul internațional. După ce West Brom a eliminat Valencia din Cupa UEFA, presa din Spania l-a remarcat pe Cunningham. Dar acesta le-a atras atenția și oficialilor lui Real Madrid. Gruparea de pe „Santiago Bernabeu” își dorea să triumfe din nou în Cupa Campionilor Europeni, iar Cunningham părea rampa de salvare a madrilenilor, mai ales că acesta s-a remarcat în fața „titanului” Mario Kempes, în jocul internațional cu Valencia.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: