Evenimentul Zilei > Actualitate > Povestea șocantă a unei profesoare dispărute din Anglia. A fost găsită moartă în Japonia
Povestea șocantă a unei profesoare dispărute din Anglia. A fost găsită moartă în Japonia

Povestea șocantă a unei profesoare dispărute din Anglia. A fost găsită moartă în Japonia

O profesoară din Marea Britanie, care a dispărut de mai bine de o săptămână, a fost găsită moartă în locuința sa din Yokohama, Japonia. Tânăra a lăsat în urmă un bilet, adresat familiei.

Alice Hodgkinson (28 de ani), așa cum se numea profesoara, era originară din Nottingham, Marea Britanie și a mers să predea la o școală de limbi straine din Tokyo, Japonia. Femeia care locuia în Yokohama, la 20 de mile depărtare de Tokyo, a venit pentru ultima oară la serviciu în data de 1 iulie, după cum relatează The Guardian.

Dat fiind că nu a mai primit nici o veste, familia a sesizat poliția din Nottingham care a luat legătura cu instituția omologă din Tokyo. După aproximativ o săptămână, polițiștii japonezi le-au dat vestea proastă părinților. Tânăra în vârstă de 28 de ani a fost descoperită moartă, miercuri.

Reprezentanții poliției britanice, care s-au aflat alături de familie pe parcursul căutărilor, au declarat că din informațiile primite, acest deces, al lui Alice Hodgkinson nu ar fi survenit în condiții suspecte.

Părinții lui Alice, Julie și Steve, și fratele ei, Peter, au declarat pentru presă că vestea morții ei i-a lovit foarte greu, așa cum oricine și-ar putea imagina.

„Alice a fost o tânără inteligentă, aventuroasă, încrezătoare, grijulie, cu un simț imens al umorului…Am dori să le mulțumim tuturor oamenilor, atât celor Marea Britanie, cât și celor din Japonia, care au muncit atât de mult pentru a ne ajuta în căutarea lui Alice. Mulțumim tuturor”, a transmis familia.

Biletul misterior descoperit de poliție

Steve Hodgkinson, tatăl tinerei, a declarat că a aflat vești despre fiica sa ,pentru ultima dată, prin e-mail pe 30 iunie. Anterior, familia a vorbit cu ea printr-un apel video, pe 21 iunie.

Poliția japoneză a vizitat apartamentul din Yokohama al lui Hodgkinson și a spart ușa pentru a pătrunde înăuntru. Ofițerii au spus că au găsit o notă scrisă de profesoară, dar nu au dezvăluit ce conținea aceasta sau dacă a avut legătură cu dispariția.

La vremea respectivă, tatăl tinerei a declarat că Alice a lăsat familiei o notă în care indica faptul că suferea.

„Știu despre un bilet care ne-a fost adresat mie și lui Peter, fiul meu. Nu cunosc ce conține textul, dar din ce am înțeles a sugerat, când l-a scris, că se află într-o stare de suferință”.

Alice plănuia să revină în Marea Britanie pentru doctorat

Alice Hodgkinson lucra la Tokyo și locuia în Yokohama, la 20 de mile distanță, de când a sosit în Japonia în martie anul trecut. Ea a fost văzută pentru ultima oară pe 1 iulie.

Înainte să meargă la Tokyo, Alice a predat engleza la Shanghai după care a revenit în Marea Britanie pentru un master în psihologie. A petrecut un an în Japonia, după care a decis să-și prelungească șederea cu încă un an. Aceasta deoarece i-a plăcut foarte mult ce făcea în Japonia. Ea plănuia să revină în Anglia, în martie 2022, pentru a finaliza studiile doctorale.

sursa foto: The Guardian

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: