Evenimentul Zilei > Actualitate > Povestea sfâșietoare a delfinului Kathy care a jucat în filmul Flipper. S-a sinucis în brațele antrenorului
Povestea sfâșietoare a delfinului Kathy care a jucat în filmul Flipper. S-a sinucis în brațele antrenorului

Povestea sfâșietoare a delfinului Kathy care a jucat în filmul Flipper. S-a sinucis în brațele antrenorului

Kathy, delfinul care i-a încântat pe copiii din întreaga lume şi nu numai, jucând în „Flipper”, s-a transformat destul de repede în tragedie atunci când și-a luat propria viață.

Kathy a ajuns într-un țarc mic după ce a fost retrasă din spectacol, devenind atât de deprimată și bolnavă încât s-a forțat să nu mai respire și s-a înecat, potrivit antrenorului ei Ric O’Barry.

O’Barry susține că a fost acolo când Kathy s-a sinucis înotând în brațele sale și ținându-și respirația în mod intenționat până când a murit la Miami Seaquarium în 1968.

El spune că, în cele din urmă, ea sa scufundat pur și simplu pe fundul ţarcului punându-și capăt zilelor

Unii cred că delfinii au capacitatea de a se sinucide, deoarece au existat numeroase cazuri presupuse. Și, potrivit lui O’Barry, moartea ei a fost cu siguranță un act intenționat de a-și lua viața.

A fost ceea ce l-a inspirat pe fostul antrenor să renunţe la dresarea delfinilor și să se concentreze pe bunăstarea lor, înființând ulterior The Dolphin Project pentru a lupta împotriva păstrării animalelor captive.

„Industria divertismentului animalelor nu vrea ca oamenii să creadă că delfinii sunt capabili de sinucidere, dar acestea sunt creaturi conștiente de sine cu un creier mai mare decât un creier uman: Dacă viața devine atât de insuportabilă, pur și simplu nu mai respiră. Asta înseamnă sinucidere, a mai subliniat antrenorul.

Kathy a fost unul dintre cei cinci delfini care au jucat în filmul Flipper

Urmând același stil ca și al lui „Lassie”, spectacolul a fost un succes și Kathy, alături de colegii ei de rol Susie, Patty, Scotty și Squirt, au devenit celebri pe NBC – fiind chiar difuzate în spatele Cortinei de fier din Uniunea Sovietică.

Ric O'Barry a fost antrenorul lui Kathy - și a descris în repetate rânduri moartea ei ca „sinucidere”

Flipper a fost jucat de un delfin mascul, numit Clown, atunci când au avut nevoie să facă faimosul truc de „mers pe coadă” – întrucât vedetele feminine nu puteau stăpâni cascadoria.

Și după ce s-a încheiat spectacolul, în 1967, delfinii au fost retrași într-o viață în captivitate deplină, cu O’Barry ținut la îndemână în cazul în care erau necesari pentru alte spectacole.

„Știam că s-a săturat de suferință”, a spus O’Barry

„Trăia o viață nenorocită și s-a săturat să fie nenorocită”, spunând că se simte responsabil pentru moartea ei, „Eu sunt tipul care a capturat-o”. M-a privit drept în ochi, şi-a ţinut respiraţia, s-a scufundat la fundul apei şi a murit. „Moartea lui Flipper m-a făcut să-mi dau seama că delfinii nu ar trebui să fie în captivitate”.

Delfina Kathy a încântat copiii din întreaga lume ca „Flipper” - dar și-a luat viața tragic

Oamenii de știință sunt împărțiți cu privire la ideea că delfinii au capacitatea mentală de a se „sinucidere” în sensul uman al cuvântului.

Cu toate acestea, animalele aflate în dificultate sunt bine cunoscute că se angajează într-un comportament autodistructiv care se poate dovedi fatal – cum ar fi cazul balenei Hugo. Și a existat, de asemenea, cazul lui Peter delfinul despre care se pretinde că și-a luat propria viață, ținându-și respirația după ce a fost separat de antrenorul său, scrie thesun.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: