Evenimentul Zilei > Social > Povestea misterioasei epave din Sulina. Nava care nu leagă nimic. Reporter de Cursă Lungă
Povestea misterioasei epave din Sulina. Nava care nu leagă nimic. Reporter de Cursă Lungă

Povestea misterioasei epave din Sulina. Nava care nu leagă nimic. Reporter de Cursă Lungă

Este a doua oară în doi ani când cedez altuia rubrica personală din Evenimentul zilei. Aceluiași om, pentru că merită. Căpitanul de Cursă Lungă Laurențiu Mironescu, scrie senzațional, are forță epică și, mai ales, este un marinar pursânge, bolnav după mare și vapoare. Iacătă, ce a scris Comandantul:

„În aglomerația de aberații tehnice plutitoare de la Sulina, chestia asta părea vapor. Aparținând unei alte epoci, dar vapor. Aducându-mi-o aminte de când mă dădeam la deal, la vale cu vapoarele pe Dunăre, o urmăream de ceva vreme. De fiecare dată când am fost prin Sulina, am tot avut curiozitatea de-a-i acorda mai multă atenție dar, fiind acostată pe malul opus orașului, mi-a fost peste mână. Până la un moment dat, într-o vară, acum vreo cinci, șase ani, când nu mi-a mai fost.

Trecerea pe malul celălalt s-a dovedit mult mai simplă de cât îmi imaginasem, e un flux neîntrerupt de posesori de bărci cu motor dispuși la serviciul de ferry… Am găsit un nene îmbrăcat în uniforma zilei, panaloni scurți și maieu, comandant peste-o barcă albastră, cu un motor exterior la pupa iar în prova câteva bidoane cu benzină, tancurile de consum, probabil. «Cât e, frate, până peste drum? 1 leu … Cum, adică, 1 leu? Da, domnu’ … Bine, bre…». I-am dat trei, să mă aducă și înapoi, plus un bonus de serviciu în siguranță… Și am procedat peste fluviu, în patruj’ de secunde am fost acolo, eu și colega pasager, o domnișoară cu sacoșe pline de cumpărături, în principal pufuleți.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: