Evenimentul Zilei > Actualitate > Povestea lui Luca, un băieţel de 7 ani care suferă de autism. Zâmbetul lui depinde de bunătatea noastră | GALERIE FOTO şi VIDEO
Povestea lui Luca, un băieţel de 7 ani care suferă de autism. Zâmbetul lui depinde de bunătatea noastră | GALERIE FOTO şi VIDEO

Povestea lui Luca, un băieţel de 7 ani care suferă de autism. Zâmbetul lui depinde de bunătatea noastră | GALERIE FOTO şi VIDEO

În lumea lui Luca realitatea are o altă dimensiune decât a noastră. O lumină blândă şi dragă îi invăluie obrajii, chiar dacă Luca nu este ca orice alt copil de vârsta lui. El nu poate să vorbească, nu îşi poate exprima nevoile sau dorinţele, nu îi prea plac jucăriile şi are nevoie să fie ajutat să se hranească şi să se îmbrace.

Luca a fost diagnosticat cu Autism când avea 3 ani. Lumea lui, şi totodată a părinţilor lui, avea să se schimbe pentru totdeauna. Un strigăt nerostit trebuie să fii tulburat inimile celor care l-au aşteptat pe Luca în viaţa lor cu toată inima. Nu pentru că iubirea lor s-ar fi diminuat vreo clipă, ci pentru că purtau grija unui drum necunoscut, greoi, durerea luptei pe care băieţelul pur şi firav o va duce toată viaţa.

După ani în care s-au încercat diverse forme de terapie, Luca pare să fi găsit o licărire de speranţă, anul trecut, în luna septembrie. Asociaţia Invingem Autismul este locul în care progresele micului om se văd în fiecare zi. Cu ajutorul echipei organizaţiei neguvernamentale, Luca a început să mănânce singur, să răspundă când îl strigi, stă pe scaun, imită cântecele şi sortează pe categorii. Mai mult, a spus acum câteva luni cel mai frumos şi plin de dragoste cuvânt din lume: “MAMA”.

Luca şi-a făcut la centru prieteni care seamănă cu el, copii care suferă de acelaşi diagnostic şi cărora li se acordă o atenţie deosebită: ei învaţă de la lucruri bazice, necesare pentru supravieţuire, până la unele mai complicate, la un nivel care le permite micuţilor cu autism să se reintegreze în timp, în societate.

Terapia lui Luca costă  4000 de ron pe lună. Din păcate, părinţii nu îşi pot permite această sumă. Însă ei sunt, ca întotdeauna alături de fiul lor: organizează sâmbătă, 27 iunie, ora 19:00, un eveniment de caritate prin artă: jazz, vernisaj de fotografie şi film.

CONCERT – MIRCEA TIBERIAN şi invitaţii săi – Toma Dimitriu şi Alexandru Olteanu – o serie de piano duets, FOTO – 26 de fotografii ale Ioanei Tiberian vor fi vernisate şi puse la vânzare (banii vor ajunge tot la Luca), FILM – 6 călătorii video-muzicale, semnate Ioana Tiberian.

Evenimentul multimedia JOURNEY TO PINKLand  are loc la Journey Pub, iar biletul de 30 de lei reprezintă o donaţie pentru Luca.

Putem să-I ajutăm pe Luca să-şi articuleze lumea şi visele, fiind alături de el la evenimentul caritabil JOURNEY TO PINKLand.