Evenimentul Zilei > Monden > Povestea lui Harry şi Meghan se repetă. Au fost copiați la indigo. Casa regală niponă, zguduită din temelii. FOTO
Povestea lui Harry şi Meghan se repetă. Au fost copiați la indigo. Casa regală niponă, zguduită din temelii. FOTO

Povestea lui Harry şi Meghan se repetă. Au fost copiați la indigo. Casa regală niponă, zguduită din temelii. FOTO

Marți, Prințesa Mako a Japoniei, nepoata împăratului Naruhito, s-a căsătorit cu logodnicul ei avocat, Kei Komuro, într-o ceremonie lipsită de fast deoarece a renunțat la imperiu pentru a se căsători cu un tânăr care nu este de viţă regală.
Prinţesa Mako a reunţat la imperiu pentru colegul său de facultate. După 4 ani de scandaluri, prinţesa Mako s-a căsătorit cu iubitul. Cei doi urmează să se mute în New York City, unde Komuro lucrează la o firmă de avocatură.
Un tânăr regal popular găsește dragoste la un om de rând. Relația stârnește o frenezie tabloide, iar în tot acest timp regalul se luptă cu sănătatea mintală. În cele din urmă, cuplul se căsătorește și lasă în urmă viața de palat pentru un nou început în SUA. Observatorii regali ar putea crede că știu deja această poveste, făcând trimitere la Harry şi Meghan.

Cei doi au fost porecliţi Harry şi Meghan ai Japoniei

Bărbatul nu este de viţă nobilă iar pentru a fi posibil mariajul, prinţesa Mako a renunţat la titlurile nobiliare pentru ea şi pentru moştenitorii ei. În plus, nu a cerut nici zestrea de peste un milion de euro care i se cuvenea la plecarea de la Palat.

Prințesa Mako a Japoniei rupe tradiția imperială. Renunță la titlu și la avere pentru a se mărita, anul acesta, cu un "om de rând"

Tânăra de 30 de ani nu este prima prințesă japoneză care a schimbat palatul cu o viață obișnuită. Mătușa ei Sayako, singura fiică a fostului împărat Akihito, a fost ultima care a făcut-o în 2005, când s-a căsătorit cu Yoshiki Kuroda. Dar, în comparație cu acel meci, uniunea lui Mako și Komuro s-a confruntat cu un nivel neobișnuit de critici din partea societăţii.

Tânărul a fost catalogat drept un vânător de zestre

„Există atât de multe îndoieli și nelămuriri cu privire la Kei Komuro și mama lui, iar oamenii se tem că imaginea familiei regale va fi pătată”, spune Kei Kobuta, expert regal. Kobuta a spus că mulți observatori regali o privesc pe Mako ca pe o soră sau o fiică și cred că a făcut o alegere greșită.

Prințesa Mako a Japoniei rupe tradiția imperială. Renunță la titlu și la avere pentru a se mărita, anul acesta, cu un "om de rând"

Deşi Mako Komuro a spus că va renunţa la privilegii din dragoste, presa nu l-a iertat pe tânărul care le-a furat prinţesa. Dezvăluirea că mama lui Kei Komuro ar fi luat bani împrumut de la un fost iubit ca să îi plătească studiile sale aproape că i-a despărţit. Tânărul a fost catalogat drept un vânător de zestre, iar familia regală a anulat nunta programată în 2018. Acum, cei doi se vor muta în New York unde vor fi liberi. Scenariu cunoscut deja de la Harry şi Meghan, informează CNN.