Evenimentul Zilei > Actualitate > Povestea liderului USR din gașca lui Radu Mazăre cu documente. Precizările avocatului Stelian Ion
Povestea liderului USR din gașca lui Radu Mazăre cu documente. Precizările avocatului Stelian Ion

Povestea liderului USR din gașca lui Radu Mazăre cu documente. Precizările avocatului Stelian Ion

Deputatul de Constanța Stelian Ion este liderul de grup al Uniunii Salvați România din Camera Deputaților și membru în Comisia juridică, de disciplină și imunități.

Pe parcursul procesului am comandat un studiu de însorire unui arhitect din București, iar studiu mi-a relevat că voi mai avea la solstițiul de iarnă cca 1,5 ore de însorire directă, în condițiile în care limita stabilită de normativele în vigoare este chiar de 1,5 ore.

Mi-am dat seama că sunt șanse 50% să pierd sau să câștig, în condițiile în care durata de însorire era oricum substanțial redusă de la 4-5 ore la cca 1,5 ore, doar că nu era clar că ar fi coborât sub limita legală.

În aceste condiții, am acceptat propunerea de a încheia o tranzacție în proces și a primi o despăgubire în cuantum de 10.000 de euro pentru lipsa de însorire. Informațiile acestea sunt publice, la îndemâna oricui.

Aș fi putut continua ani de zile procesul, doar că puteam pierde, rămâneam și cu igrasia din balcon, și cu un gol în buget. În plus, la acea dată îmi era tot mai clar că nu voi mai avea timp să mă ocup de niciun proces, nici măcar de acesta în care aveam calitatea de parte, nu de avocat.”

Suma apare și în declarația de avere a deputatului.

Firma de la care a primit onorariul este deținută de unul dintre cei mai mari  investitori imobiliari din Constanța.

În rest, Stelian Ion a făcut doar o falsă opoziție actualului primar Decebal Făgădău, locotenentul lui Radu Mazăre, ce se rezumă la declarații și acțiuni fără finalitate.

În toamna anului trecut, vicepreședintele USR, Stelian Ion și-a anunțat candidatura pentru primăria Constanța.

Precizările avocatului Stelian Ion

Vicepreședintele Stelian Ion ne-a transmis următoarele:

Afirmația că aș fi făcut parte din ”gașca lui Radu Mazăre” este o minciună de cea mai joasă speță.
Radu Mazăre a declarat presei că nu mă cunoaște.

Mazăre nu își amintește de mine pentru simplu motiv că avocatul la care a apelat și cu care a fost în contact a fost maestra mea, nu am fost eu, așa cum eronat se scrie în articol. Acum 14 ani, la debutul meu în profesia de avocat, maestra mea a fost angajată de Mazăre, iar eu am ajutat-o în 3 dosare civile pentru care am primit ”fabulosul” onorariu de 500 de lei/dosar. În calitate de avocat colaborator mă ocupam de toate lucrările pe care mi le repartiza maestra. Cum poți fi din gașca cuiva care nici nu te cunoaște? Este un nonsens.

Tocmai asta e problema multora: că nu am făcut și nu fac parte din nicio ”gașcă”. La Constanța mafia e întinsă, e transpartinică și e terifiată de faptul că aș putea deveni primar și le-aș putea strica socotelile.

Pentru toți cei interesați, voi răspunde punctual la câteva dintre acuzațiile, speculațiile și neadevărurile cuprinse în articol.
1. „Stelian Ion a căutat tot timpul să ascundă că a făcut parte din categoria privilegiaților”.
În opinia autorului articolului „privilegiile” mele ar fi:
– 1.500 de lei câștigați din trei procese civile în care, ca avocat colaborator al maestrei mele, l-am reprezentat pe Mazăre;
– 1.400-1.500 de lei brut/lunar în procesele în care am reprezentat RAEDPP;
– o garsonieră pe care am primit-o prin programul ANL în 2005, pe care am schimbat-o cu o altă garsonieră ANL, în suprafață utilă de 35,28 mp; pe aceasta din urmă am cumpărat-o în condițiile legii și locuiesc în ea și în prezent, cu soția și cu cei doi copii. Nu am fost privilegiat de nimeni, am muncit pentru tot ceea ce am obținut și mi-am exercitat numai drepturi legale.

2. „Decebal Făgădău i-a vândut garsoniera ANL lui Stelian Ion la un preț mult sub cel al zonei”. ” Un cadou pentru vicepreședintele USR Stelian Ion de la prietenul său Decebal Făgădău, dacă ne gândim că prețul pieței în zonă este cel puțin dublu”.

În realitate, prețul garsonierei pe care am cumpărat-o era stabilit prin hotărâre a guvernului, nu de către primar. Am cumpărat garsoniera cu respectarea strictă a legii. Să spui că Făgădău mi-e ”prieten” este deja mult prea mult, având în vedere că adversitatea noastră e de notorietate.

3. „Stelian Ion și-a schimbat garsoniera cu o clientă de-a sa într-un dosar care implica o crimă pasională. Concubinul acesteia a omorât în chinuri pe un admirator al său.”

Să încerci să-mi legi numele de crime pasionale, doar pentru a-mi știrbi reputația are mai puțină legătură cu jurnalismul, și mai degrabă cu fake news-ul. Doamna cu care am făcut schimbul de locuință nu mi-a fost niciodată clientă, iar afirmațiile din articol sunt complet eronate. Acestea informații ar fi trebuit verificate atent înaintea publicării.

Articolul face referire și la faptul că mama a lucrat înainte de 89 la ICRAL, instituție care s-a transformat apoi în RAEDPP. Informația este absolut irelevantă, pentru că mama era un simplu angajat, care nu avea niciun fel de putere de decizie sau de influență în cadrul regiei. Contractul încheiat de mine cu RAEDPP n-are absolut nicio legătură cu Mazăre. Pentru că obținusem cel mai bun rezultat la admiterea în Barou, doamna avocat Ioana Focșa mi-a propus o colaborare. Am preluat apoi unele dintre dosarele pe care doamna avocat le avea cu RAEDPP și așa am devenit unul dintre cei peste 10 avocați care reprezentau regia în instanță. Bineînțeles că RAEDPP a fost unul dintre mulții clienți pe care i-am avut de-a lungul timpului. Important este că mi-am făcut treaba ca la carte.

În final, reamintesc faptul că tocmai abuzurile lui Mazăre și ale lui Făgădău au fost cele care m-au determinat să intru în politică. După ce am dus o luptă constantă pentru protecția mediului încă din anul 2013, după ce am participat la protestul din Marțea Neagră, după ce am înființat asociația Verde Urban prin intermediul căreia am dus multe bătălii împotriva construcțiilor ilegale și a distrugerii spațiilor verzi, am ajuns în parlament, unde timp de trei ani le-am stat ca un ghimpe în coaste pesediștilor și tuturor celor care au vrut să măcelărească justiția și să facă praf codurile penale. Fapte, un vorbe. M-am implicat în această luptă pe toate fronturile: cetățean, ong-ist, avocat, politician.

În articol se afirmă și că sunt un pseudo-luptător împotriva abuzurilor administrației constănțene și că am fost implicat doar în anularea unui singur PUZ.

Invit cititorii să se informeze și de pe pagina de socializare a asociației Verde Urban unde vor găsi mai multe detalii legate de activitatea mea civică.

Amintesc aici doar 2 acțiuni:
– anularea avizului de mediu și, ulterior, anularea definitivă a unei hotărâri de consiliu local prin care se atribuia în mod nelegal o suprafață de 500 mp spațiu verde pe strada Suceava din cartierul Tomis Nord, teren care intrase în proprietatea unui apropiat al lui Mazăre, fost candidat pentru funcția de senator din partea PSD, deținător al multor firme importante cu care primăria a avut legături foarte strânse; propunerea de PUZ pe care am blocat-o și care avea la bază chiar acest teren viza desființarea a cca 3.500 mp de spatii verzi pentru amenajarea unor parcări pentru două noi blocuri care urmau să se construiască (în această cauză am fost avocatul a două asociații de proprietari și i-am reprezentat în instanță pe foștii mei vecini, contra unui onorariu simbolic. Procesul a fost inițiat de mine și a fost finalizat de un coleg; 3.500 mp de spațiu verde salvați în Constanța or fi puțin lucru?
– anularea în primă instanță a PUZ – ului inițiat de Oil Depol în Parcul Tăbăcărie, în apropiere de Satul de Vacanță; procesul este în faza recursului (în colaborare cu Asociația Verde Urban).

Referitor la despăgubirea primită de la un dezvoltator imobiliar, menționez că acesta a construit un bloc în fața ferestrelor mele și mi-a luat, la propriu, lumina soarelui. L-am dat în judecată și, în final, am obținut niște despăgubiri. Acest proces nu a avut absolut nicio legătură cu acțiunile mele civice sau cu activitatea Verde Urban, cum se încearcă a se sugera în articol.

***

 

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: