Evenimentul Zilei > Actualitate > Povestea incredibilă a „copilul din gunoaie”, actual milionar. La 21 de ani a cucerit lumea. FOTO
Povestea incredibilă a „copilul din gunoaie”, actual milionar. La 21 de ani a cucerit lumea. FOTO

Povestea incredibilă a „copilul din gunoaie”, actual milionar. La 21 de ani a cucerit lumea. FOTO

Milionarul Freddie Figgers are o poveste de viață impresionantă. "Copilul din gunoaie" a ajuns să fie singurul director de culoare al unei firme de telecomunicații din Florida. Pasiunea pentru tehnologie a început la vârsta de nouă ani, când i s-a oferit un calculator defect.

Freddie Figgers, fondatorul Figgers Communication, are o poveste extraordinară de viață. Copil fiind, la doar două zile după naștere a fost abandonat de către mama sa lângă un tomberon din Florida. Ulterior, a fost adoptat de un cuplu american și a ajuns să fie antreprenor și inventator în domeniul tehnologiei.

La 31 de ani, milionarul Freddie Figgers este singurul bărbat de culoare care deține o companie de telecomunicații în Florida. Evoluția sa nu a fost una ușoară. A încercat de 393 ori să pună bazele companiei sale, iar costurile au fost extrem de ridicate. Cu toate acestea, la doar 21 de ani, Freddie Figgers a ajuns să fie unul dintre cei mai tineri operatori în telecomunicații din Statele Unite ale Americii.

A fost aruncat la tomberon

La două zile după naștere, Freddie Figgers a fost abandonat de către mama sa biologică lângă un tomberon. Nu și-a știut povestea de viață până la vârsta de opt ani, când i-a cerut detalii tatălui său adoptiv despre momentul nașterii.

Nathan Figgers, tatăl adoptiv, era muncitor, iar Betty Mae Figgers, soția sa, lucra la fermă. Cuplul locuia în Quincy, o comunitate rurală cu aproximativ 8.000 de locuitori din nordul Floridei și aveau 50 de ani la momentul nașterii lui Freddie. Cu toate că au adoptat mai mulți copii abandonați, ei l-au primit în sânul familiei și pe Freddie, care mărturisește că a avut parte de multă dragoste din partea părinților adoptivi.

La vârsta de opt ani, Nathan Figgers i-a povestit copilului că este adoptat. „Mi-a spus: Uite, o să fiu direct, Fred. Mama ta biologică te-a aruncat, iar eu și Betty Mae (mama adoptivă – n.r.), nu am vrut să te luăm în asistență maternală și te-am adoptat, iar tu ești fiul meu”, a relatat milionarul.

„Când mi-a spus asta, m-am gândit că sunt un gunoi și m-am simțit nedorit. Dar el m-a apucat de umăr și mi-a spus: Ascultă, nu lăsa asta să te deranjeze vreodată”, a mai adăugat Freddie Figgers.

Copiii îl aruncau la gunoi. „Ești murdar”

Deși a avut parte de multă dragoste din partea părinților adoptivi, milionarul își amintește că vecinii și copiii de vârsta sa îl jigneau adesea. „Copiii să mă hărțuiau și îmi spuneau „copilul din tomberon” sau „copilul din gunoaie”, „ești murdar”. Coboram din autobuzul școlar și uneori copiii mă aruncau într-un coș de gunoi și râdeau de mine,” spune Figgers.

În ciuda acestor situații, Freddie Figger susține că exemplul tatălui său l-a inspirat întotdeauna și l-a ajutat să devină un om bun. „L-am văzut pe tatăl meu ajutând mereu oamenii, oprindu-se pe marginea drumului și ajutând străini, hrănind persoanele fără adăpost. M-au ajutat să devin ceea ce sunt”, a relatat milionarul.

Prima invenție a milionarului

Pasiunea pentru tehnologie a început la vârsta de nouă ani, când a primit cadou un calculator, dar i s-a spus că nu funcționează, notează BBC. Ulterior, peste câțiva ani, tatăl adoptiv al milionarului a fost diagnosticat cu Alzheimer și nu prea mai ajungea pe acasă. Atunci, tânărul a decis să instaleze un dispozitiv GPS în talpa pantofilor tatălui său, pentru a urmări unde se deplasează.

După ce tatăl adoptiv s-a stins, Freddie Figgers și-a vândut invenția cu 2,2 milioane de dolari. La 21 de ani, tânărul a ajuns să fie unul dintre cei mai tineri operatori în telecomunicații din Statele Unite ale Americii.

La 22 de ani, a inventat un glucometru care transmitea nivelurile glicemiei unei rude apropiată, asfel încât, în cazul unei urgențe medicale, familia să poată alerta Serviciul de Ambulanță.

Freddie Figgers a încercat de 394 să-și depună licența pentru a pune bazele companiei de telecomunicații, iar ultima solicitare a fost acceptată de către autorități. Milionarul s-a căsătorit în anul 2015 cu Natlie Figgers, de profesie avocat, cu care are o fetiță.

Întrebat ce sfat i-ar oferi copilului său, milionarul a transmis: „Nu renunța niciodată, indiferent de cât de rea e lumea cu tine”.