Evenimentul Zilei > EVZ Play > Povestea atentatului cu bombă împotriva lui Ceaușescu. Ce rol a jucat Iliescu. Istoria secretă
VIDEO

Povestea atentatului cu bombă împotriva lui Ceaușescu. Ce rol a jucat Iliescu. Istoria secretă

Pe 24 iulie s-au împlinit 56 de ani de la încheierea Congresului de partid în urma căruia Nicolae Ceaușescu a devenit cel mai puternic om din România.

Până în 1989, când a pierdut puterea, au fost multe încercări de îndepărtare a sa din funcție. Unele au fost chiar violente. Într-un scurt documentar am strâns date despre o astfel de tentativă de asasinat, cu bombă. Povestea este confirmată de fostul secretar personal al lui Ceaușescu, Constantin Boștină, eroul principal al excepționalei cărți ”În ochiul ciclonului”, un dialog cu Alice Barbu și Sorin Roșca Stănescu.

Urmărește documentarul pe canalul nostru de Youtube, EVZ CAPITAL, sau pe pagina noastră de Facebook. Cartea poate fi procurată de la orice punct de difuzare a presei sau pentru comenzi online, pe site-ul agoramag.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: