Evenimentul Zilei > Actualitate > Pot sa-mi seman florile de acum?
Pot sa-mi seman florile de acum?

Pot sa-mi seman florile de acum?

Va raspunde: Eugenia Nita, drd. inginerhorticultor Gradina Botanica, Bucuresti.

Vreau sa am si eu flori frumoase in balcon si, in plus, vreau sa fiu prima care le planteaza, sa fiu inaintea celorlalte vecine. Pot sa ma apuc sa seman de acum craite, petunii si salvie?

Sigur ca poti, dar trebuie sa ai mare grija de ele timp de cateva saptamani. Aceste plante, care se numesc anuale, se pot semana direct afara, cand vremea se incalzeste (noaptea sunt 8-10 grade Celsius), dar le poti semana si acum, in casa.

Intr-o ladita mica sau in cutii umplute cu pamant, vei imprastia cat mai uniform semintele (poti semana si carciumarese, flori de piatra, condurasi etc.). Apoi vei acoperi semintele cu un strat subtire de pamant si le vei uda cu stropitoarea.

Dupa ce apar plantele, trebuie sa le raresti, adica sa scoti unele plantute si sa le plantezi in alte ghivece. Inainte de a le scoate in balcon insa va trebui sa le "calesti" cam doua saptamani, asezandu-le treptat la temperaturi apropiate de cele din balcon sau din gradina ta. Urmand acesti pasi, vei reusi cu siguranta sa ai plante frumoase inaintea celorlalti.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: