30.000 de persoane, membre ale sindicatelor din poştă şi comunicaţii, se solidarizează cu acţiunile de protest ale angajaţilor din sectorul bugetar: funcţionari publici şi personal contractual, poliţişti, angajaţi din învăţământ sau din sănătate din România.
Federaţia Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii a anunţat că va participa la protestele sindicale organizate în solidaritate cu colegii bugetari. "În situaţia în care acţiunea de protest a angajaţilor din sectorul bugetar va continua şi săptămâna viitoare, Federaţia Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii va organiza pichete de protest la toate sediile de prefecturi din ţară, iar în Bucureşti în faţa ministerelor unde se desfăşoară conflictele de muncă; în cazul în care la nivelul confederaţiilor sindicale se vor declanşa greve de solidaritate, FSPC doreşte să participe şi la aceste actiuni", se arată într-un comunicat al Poştei Române. Poşta Română informează că protestul sindicaliştilor nu va afecta cetăţenii.
- "Decizia anunţată de către Federaţia Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii, membră a Blocului Naţional Sindical (BNS), de a se alătura protestelor spontane de muncă declanşate de salariaţii din sectorul bugetar, reprezintă doar un act de solidaritate sindicală. În acest context, facem menţiunea că nu va fi afectată buna funcţionare a serviciilor Poştei Române", potrivit Poştei Române.
SOLIDARITATE
Sindicaliştii resping orice încercare de tăiere a veniturilor angajaţilor Poştei Române. Potrivit liderului sindical Matei Brătianu, cea mai mare parte a angajaţilor Poştei au salarii cu peste 30% sub venitul mediu pe economie. Şi poliţiştii şi vameşii sunt solidari cu angajaţii din administraţia publică. Şi angajaţii Agenţiei Naţionale a Forţelor de Muncă şi cei ai Casei Naţionale de Pensii prostestează.
Alături de ei, au început protestele angajaţii din Sănătate şi cei din primării. Protestele de la Ministerul de Finanţe au început în urmă peste 12 ore. Citiţi AICI cum decurg negocierile cu ministrul de Finanţe.