Începând cu vineri, 12 ianuarie 2024, Compania Naţională „Poşta Română" (CNPR) a suspendat serviciul Postmesager pentru materiale cu caracter politic.
Începând cu 12 ianuarie 2024, Compania Naţională Poșta Română (CNPR) a suspendat serviciul Postmesager pentru materiale cu caracter politic. În presă au apărut informații cu privire la implicarea operatorului poştal în acţiuni de distribuire a unor astfel de documente.
Poșta Română suspendă activitatea serviciului Postmesager
Compania Naţională „Poşta Română" (CNPR) a suspendat activitatea serviciului Postmesager:
„În urma informaţiilor apărute în presă cu privire la implicarea companiei în distribuirea de materiale cu caracter politic, Compania Naţională 'Poşta Română' a luat decizia, în baza prevederilor legale, de a suspenda temporar serviciul Postmesager pentru materiale cu caracter politic.
Poşta Română, cu o vechime de 162 de ani în slujba cetăţenilor, ţine la reputaţia şi la prestigiul său. Este o companie care susţine valorile democratice şi nu doreşte să fie asociată cu niciun partid politic", se arată într-un comunicat trimis AGERPRES.
PSD a solicitat explicații
Partidul Social Democrat (PSD) a solicitat Poştei Române şi Casei Naţionale de Pensii Publice explicaţii.
Situația vine după ce a avut loc la distribuirea unor materiale de propagandă politică.
Potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii politice, celor două entităţi publice li s-a cerut să precizeze dacă un astfel de serviciu este legal, având în vedere că este vorba despre documente emise de autorităţile statului român, asociate în mod direct cu propaganda unui partid politic.
Poșta Română, întrebată care este tariful perceput pentru acest „serviciu suplimentar de capsare"
A fost solicitată conducerii Poştei Române să anunţe care este tariful perceput pentru acest serviciu:
„PSD solicită şefilor Poştei Române şi Casei Naţionale de Pensii Publice să se abţină să-şi depăşească atribuţiile legale pe care le au în exercitarea funcţiei.
Acordarea unor foloase necuvenite unui partid politic este sancţionată de lege. În plus, astfel de decizii aflate la limita legii sau dincolo de ea nu se justifică nici măcar din punct de vedere electoral.
Pensionarii nu au uitat că partidul ale cărui pliante au fost capsate de talonul de pensii a îngheţat punctul de pensie în 2021. S-a opus cu insistenţă aplicării calendarului de creştere a pensiilor din Legea 127/2019. Partidul a contestat propunerea PSD de majorare şi de recalculare a pensiilor. A susținut că nu ar fi bani pentru astfel de măsuri", a subliniat PSD.